A Kékszalag-rekorder Fifty-Fifty ismét megmutatta erejét

A szezon egyik legfontosabb versenyét a Fifty-Fifty jelentős fölénnyel nyerte meg.


Vasárnap reggel 9-kor több mint 200 hajós mezőnnyel rajtolt el a Helly Hansen Pünkösdi Regatta a TVSK rendezésében. Tizenhét hajóosztály több mint 200 egysége nevezett a Balatonföldvárról induló versenyre.
 
Gyenge szélben és esővel is tarkított időjárásban indult a mezőny, amely a hosszú túraverseny során többször kapott a lecsapó frontokból erős szelet. A változékony időjárás és a jövő-menő frontok nagy taktikai csatát eredményeztek, de ahogy az várható volt, az első helyeket a többtestű hajók, vagyis a katamaránok szerezték meg.

 

A Balatonföldvár-Ábrahámhegy-Fonyód-Balatonföldvár között kitűzött nagyjából 60 km-es versenypályán nagy csatát vívtak a Kékszalag-élmenők.

 
Első helyen közel 13 perces előnnyel a Raiffeisen Fifty-Fifty érkezett Józsa Márton kormányzásával.
Második lett a tavalyi Kékszalag-győztes RSM Vándor Róbert kormányzásával.

Harmadikként pedig a Kaiser Kristóf kormányozta Euroleasing-Prospex Team érkezett a célba.A 13-szoros Kékszalag-győztes Litkey Farkas, bár már edzésben van a Prevital nevű hajójával, a 2021-es Pünkösdi Regattán nem vett részt.

Cikkünk írásakor a mezőny nagy része, vagyis az egytestű hajók még a vizen voltak és éppen a kemény szélviszonyokkal küzdöttek.
 


Abszolút eredmények

A Balaton változékony időjárását és a technikai sport jelleget jól tükrözi, hogy idén is volt komoly sérülés a versenyen, de szerencsére "csak" a technika szenvedett kárt.

Lehet, hogy egy kép erről: óceán és , szöveg, amely így szól: „TRINITEAM ZIN”
A TriniTeam katamarán árboca kidőlt a verseny során
Forrás: Facebook/TVSK

A csúcsgépek és a legnagyobb mezőny összecsapása az 53. Kékszalag versenyen lesz, melyet július 22. és 24. között rendeznek. 

Borítókép: Gémesi Jóka/Raiffeisen 5050 Fifty-Fifty

 

Videók