A helyszíni nézők is imádták a Kékszalagot

"A Kékszalag befutóját látni közvetlen közelről életre szóló élmény."


A 2021-es évi Kékszalag Nagydíjat óriási csatában a Vándor Róbert kormányozta RSM nyerte meg, megelőzve a magyar tervezésű hajót a Raiffeisen Fifty-Fiftyt. 

A győztes katamarán tegnap este 20:42-kor érkezett be, mindössze két perces előnnyel. Ez a tény, hűen mutatja, hogy milyen szoros volt a mezőny a legnagyobb tókerülő vitorlásversenyen. Sőt, az első 5 hajó egy mindössze 20 perces időablakban érkezett meg a célba nagyjából 160 kilométernyi versenyzés után! Éppen emiatt különleges szerencséjük volt a helyszíni nézőknek, hiszen rövid idő alatt láthatták a leggyorsabb katamaránok beérkezését és az ünneplést. Minderről sok érdekességet árult a helyszínen tartozkodó sport365 stábnak a Kékszalag moderátora, Borbély Ferenc. 

 

Sport365.hu - Kicentizett, óriási küzdelemben az RSM nyerte a Kékszalagot

Az 53. Kékszalagon sokáig óriási csatát vívott egymással a tavalyi győztes RSM illetve a Fifty-Fifty. Este 3/4 9 előtt nem sokkal az RSM érkezett be elsőként megelőzve a Fifty-Fiftyt. „Végig megtettünk mindent, amit lehetett. Egy kicsit én mélyebbre mentem Tihanynál. Úgy gondoltam, hogy be fog ragadni a Fifty, de nem így történt, hanem átcsúszott.

Az egytestűek között már kevésbé volt izgalmas a verseny az élen. A győztes Principessa nagy riválisa a Raffica most nem tudott indulni a kormányos könnyebb balesete miatt, amely nem sokkal a verseny előtt történt. Így a Principessa legfőbb feladata volt, hogy nagy hiba nélkül versenyezze végig a távot. Sikerült. A második beérkező egytestűre több, mint 7 órát vertek. Egytestű abszolútban második az új csodahajó, az Avatar II.  harmadik pedig a Sponsor Wanted lett. 

Sport365.hu - Az első egytestű hajó a Principessa

Tizenhatan voltak a fedélzeten, élvezték a versenyt - és a katamaránok között kerestek maguknak ellenfeleket. A füredi BYC-es csapat kormányosával, Oroszlán Péterrel beszélgetett a célba érkezés után Visy László. 57 másodperc boldogság. Az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj győztese, az RSM katamarán kormányosa első szavai az újságíróknak a célbaérkezés után.


A Sport365 stábja kint van a helyszínen és interjút készített az 53. Kékszalag moderátorával, Borbély Ferenccel. 

- Miért mondta a győztes hajó kormányosa partraéréskor, hogy „Hol vagy Feri?”

- Mi a moderátor két kedvenc sztorija?

- Milyen érzés több ezer szurkoló gyűrűjében több mint 10 órán keresztül élőben közvetíteni a Kékszalagot?

Mindezt megtudjuk a videóból. 

 

Szeretne nyerni egy Seiko Prospex hivatalos csapatpólót?
Mindössze 7 betűt kell beírnia a posztra kattintva kommentként!

 

A sport365 stábjának szabad és kényelmes közlekedését a Kékszalagon az Ultimate e-bike támogatta

Borítókép: Török Brigi
Operatőr: Erdős-Finta Bernadett

 

Videók