A Nanushka nyerte a Fehér Szalagot

A hagyományoktól eltérően jóval a Kékszalag előtt rendezték meg a versenyt


A Kékszalag főpróbájának tartott verseny a szokásoktól eltérően nem a balatoni tókerülőt megelőző hétvégén rajtolt el, hanem jóval korábban. A koronavírus járvány a teljes idei versenynaptárt felborította, így a Fehér Szalag június 27-én rajtolt el, míg a Kékszalagra csak július 30. és augusztus 1 között kerül sor.

A Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj versenyzői 9:30-kor vágtak neki a Balaton meghódításának, míg a klasszikus hajóosztály résztvevői fél órával korábban, 9 órakor rajtoltak. A távnak összesen 237 hajó vágott neki.


Fotó: Facebook.com/MagyarVitorlásSzövetség


Fotó: Facebook.com/MagyarVitorlásSzövetség


Fotó: Facebook.com/MagyarVitorlásSzövetség

A Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Tihany-Balatonfüred távot a Nanushka teljesítette a leggyorsabban. Másodikként az MKB Prospex érkezett be, alig több, mint egy perccel lemaradva a győztes mögött.


A Litkey Farkas kormányozta PreVital néhány másodperccel mögöttük érkezett be, így övék lett a bronzérem. Negyedikként az RSM csúszott át a célvonalon.


Fotó: Facebook.com/MagyarVitorlásSzövetség


Fotó: Facebook.com/MKB-ProspexTeam

Habár a verseny eredményéből általában lehetett következtetni a Kékszalag befutójára is, a közel egy hónapos eltérés miatt idén ez az elmélet teljesen felborul majd.  

Eredmény:

1. Nanushka:  13:18:13
2. MKB Prospex: 13:19:22
3. PreVital 13:19:32
4. RSM 13:20:27

Borítókép: Facebook.com/Magyar Vitorlás Szövetség

Videók