"Számomra nagy meglepetés lenne, ha nem szereznénk egyéni érmet az olimpián"

Knoch Viktor több érmet is vár a magyar küldöttségtől.


Knoch Viktor, a 2018-as phjongcshangi téli olimpián aranyérmes rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott visszavonult tagja egyéni számban is vár magyar érmet a februári, pekingi ötkarikás játékokon.

A 31 éves ex-versenyző erről vasárnap este beszélt az M1 aktuális csatornának az olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozat dordrechti zárását követően.

"Számomra nagy meglepetés lenne, ha még egy olimpia úgy zajlana le, hogy nem szerzünk egyéni érmet, miközben a címvédő férfi váltó és a vegyes váltó is teljes mértékben éremesélyes" - jelentette ki Knoch.

A vk-sorozatot értékelve a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes sportoló úgy fogalmazott, "vegyes volt a mostani szezon", a férfiak sikeresen szerepeltek, mivel a maximálisan begyűjthető kvótát szerezték meg Pekingre. Knoch ugyanakkor külön kiemelte Liu Shaoangot, aki szerinte "jobban ment, mint amit az elért eredményei mutatnak".

Arról, hogy a női váltó nem jutott ki az olimpiára, Knoch azt mondta, ennek oka elsősorban a kedvezőtlen sorsolásban keresendő, amely a korábbi évek vk-szereplése alapján alakult ki, miközben tavaly a koronavírus-járvány miatt nem rendeztek vk-versenyeket.

A magyar csapat számításai szerint a három egyéni távon - 500, 1000 és 1500 méteren - a férfiak megszerezték a maximális három indulási jogot, míg a nőknél kettő jött össze, valamint kvótát szerzett a férfi- és a vegyes váltó is. Így összesen öt férfi és két női rövidpályás gyorskorcsolyázó utazhat majd Pekingbe.

Borítókép: MOB/kovács Anikó

Videók