Sokkoló pillanatok: magyar öröm és dráma az olimpián

Sporttörténelmi percek és nagy kesergések Pjongcsangban.


 

Liu Shaolin Sándor jó helyzetből csúszott ki a férfiak 1000 méteres számának A-döntőjében a pjongcsangi téli olimpián. A magyar rövidpályás gyorskorcsolyázó a szombati versenyen előbb nagy versengésben jutott be az elődöntőbe, majd onnan valamivel simább körülmények között a fináléba, ahol két dél-koreai, egy kanadai és egy amerikai riválisa volt. Ott aztán két körrel a vége előtt előzésbe kezdett, ám összeakadt a világbajnok Seo Yi-rával, és kiesett. Végül a bírák úgy ítélték meg, hogy ő volt a hibás, így a kizárás sorsára jutott. 

 

A nap nagyon kellemes meglepetését és magyar szenzációját Jászapáti Petra szolgáltatta: a 19 éves szegedi kiválóság olyan fantasztikusan menetelt 1500 méteren, hogy olimpiai pontot szerzett - a hétfős A-döntőben egy bombaerős mezőnyben hatodik lett. 

Óriási szenzáció a téli olimpián! " EGYÉB SPORTOK › TÉLI SPORTOK

Nagy meglepetésre Ester Ledecká nyerte a női szuperóriás-műlesiklást a phjongcshangi téli olimpián. A 22 éves cseh versenyző - aki hódeszkásként világbajnok - a 26-os rajtszámmal siklott le a pályán, amikor már sokan gratuláltak az aranyéremhez a négy éve győztes osztrák Anna Veithnek.

Videók