Norvég győzelem az év első napján a Turnén - videó

Kevesebb, mint egy pont a különbség Kamil Stoch és Stefan Kraft között a 65. Négysáncverseny felénél.


 
Ugyan sem az oberstdorfi, sem a garmisch-partenkircheni versenyt nem nyerte meg, két második helyével mégis a lengyel Kamil Stoch vezet a síugrók 65. Négysáncversenyének két német állomása után, mindössze 0,8 ponttal megelőzve a 2015-ös Turné győztesét, az Innsbruckban és Bischofschofenben a hazai pálya előnyét is élvezni fogó Stefan Kraftot.
 
Az összetett élén álló Stoch alig fél méterrel (143.0 m) maradt el Simon Ammann 2010-ben ugrott sáncrekordjától az év első napján rendezett versenyén, Garmisch-Partenkirchenben. Mivel az olimpiai bajnok az első sorozatban gyengébben ugrott, így a versenyt a 138.0 és 142.0 méterrel abszolváló 22 éves norvég Daniel Andre Tande nyerte.
 

 
Tande a harmadik síugró, akinek még reális esélye maradt megnyerni az idei Turnét, ugyanis a világkupa élmezőnyébe csak ebben az idényben berobbanó fiatal lemaradása mindössze 6,6 pont, ami a hátralévő négy ugrásra még kezelhető nagyságúnak számít.
 
Az újévi viadal és az összetett negyedik helyén álló, Szilveszter napján a selejtezőt magabiztosan nyerő német Markus Eisenbichler hátránya már 19,2 pont, ekkora hendikepből már nem szoktak csodák történni a két osztrák sáncon.
 
Síugrás, 65. Négysáncverseny, Garmisch-Partenkirchen
 
 
Az állás a német helyszínek után
 
A kép forrása: Síparadicsom Blog
 

Videók