Nézők előtt kezdhetnek a sílövők

Több ezren a helyszínen drukkolhatnak majd a világkupa-sorozat első állomásán.


Akár 4500 néző is lehet a helyszínen a sílövők világkupa-idényének első, péntektől vasárnapig tartó versenyén a finnországi Kontiolahtiban.

A szervezők tájékoztatása alapján a szombati vk-futamra mintegy ezer, míg a vasárnapi viadalra közel 800 jegyet adtak már el. Hozzátették, nem valószínű, hogy elérik a megengedett nézőszámot, tekintve, hogy a közeli Oroszországból hagyományosan sok szurkoló látogat el a viadalra, de a koronavírus-járvány miatt meghozott korlátozások megnehezítették számukra a határátlépést.

A szervezők négy lelátóról gondoskodnak, hogy a kellő távolságot tudják biztosítani a nézőknek, akiknek azonban a szájat és az orrot eltakaró maszk vagy sál viselése nem kötelező, csupán ajánlott.

Kontiolahtiban körülbelül 10 ezer néző szokott megfordulni egy vk-versenyen.

Arról még nem született döntés, hogy a szezon második viadalán, amelyet egy héttel később ugyancsak Kontiolahtiban rendeznek, mennyi nézőt fogadhatnak majd.

A sílövőknek viszont a finnországi erőpróbát követően egészen biztosan hiányolniuk kell majd a helyszíni szurkolást, tekintve, hogy utána Ausztriában, Németországban és Olaszországban sem lehetnek nézők.

Arról december elején várható döntés, hogy a világbajnokságon - amelyet február 9-21. között rendeznek a szlovéniai Pokljukán - lehetnek-e majd szurkolók.

Borítókép: Hendrik Schmidt/picture alliance via Getty Images

Videók