"Nem csak az ötkarikás viadal, de a pályafutásom is a szemeim előtt lebeg"

Shiffrin alaposan átgondolja az olimpia előtti versenynaptárát.


A kétszeres olimpiai bajnok Mikaela Shiffrin alaposan megfontolja majd, melyik versenyeken indul az alpesisí-világkupa következő szezonjában. Az amerikai klasszis a mostani idény elején sokáig hátsérüléssel bajlódott, ez pedig óvatosságra inti, ugyanis a következő télen neki is a pekingi téli olimpia lesz a legfontosabb versenye.

"Nem csak az ötkarikás viadal, de a pályafutásom meghosszabbítása is a szemeim előtt lebeg" - fogalmazott ennek kapcsán a 26 éves sportoló.


Fotó: Jonas Ericsson/Agence Zoom/Getty Images

A Szocsiban műlesiklásban, Phjongcshangban pedig óriás-műlesiklásban aranyérmes Shiffrin kiemelte, fontos számára, hogy még sokáig tudjon versenyezni úgy, hogy sok viadalon áll rajthoz.

"A mostani idényben megtanultam, kicsit hosszabb időre van szükségem ahhoz, hogy egésznek érezzem a testem és megfelelő állapotban legyen a hátam, továbbá hogy ne legyen folyamatosan izomlázam" - egészítette ki mondandóját az amerikai síző, aki rengeteg rehabilitációval és terápiás kezeléssel tartotta rendben a sérült testrészét. A hatszoros világbajnok Shiffrin reményét fejezte ki, hogy erre a következő idényben is képes lesz, és nem kell majd versenyeket kihagynia.

Borítókép: Jonas Ericsson/Agence Zoom/Getty Images

Videók