Negyedik alkalommal kaptak ki a magyarok a vegyespáros Curling vb-n

A Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt kettős Oroszország ellen szenvedett vereséget.


Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt kettőse 6-2-re kikapott az orosz csapattól csütörtökön az Aberdeenben zajló olimpiai kvalifikációs vegyespáros curling-világbajnokságon.

A 2013-ban és 2015-ben világbajnok magyarok az első négy endet egyaránt elveszítették szinte hibátlanul játszó riválisukkal szemben, és bár az ötödik felvonásban szépítettek, az utolsó játékrészt már le sem játszották.
Kissékre még egy mérkőzés vár csütörtökön (ma), 20.30 órától az 1/5-tel álló ausztrálok ellen lépnek jégre.

A 2/4-es mérleggel jelenleg nyolcadik magyarok a hétfői nyitónapon a németektől kikaptak, kedden a Koreai Köztársaság csapatát legyőzték, majd a kanadaiakkal szemben ismét veszítettek. Szerdán előbb a csehek ellen nyertek, majd az olaszokkal szemben alulmaradtak. Hat forduló után Kanada és Skócia 5/1-es mutatóval áll az élen.

A viadalon a küzdelmek két tízcsapatos csoportban zajlanak, az elsők rögtön az elődöntőbe jutnak, a második és harmadik helyezettek keresztbe játszanak egymással a négy közé jutásért, míg a negyedik párosok az utolsó kvótáért küzdenek meg egymással, amennyiben szükséges.

Kissék célja, hogy megszerezzék Magyarország első ötkarikás indulási jogát a sportágban, amihez a legjobb hétben kell végezniük. A nyolcadik hely csak akkor elég a kvalifikációhoz, ha a pekingi téli játékok házigazdája, azaz a biztos induló Kína is a legjobb nyolc között zár.

Borítókép: Facebook.com/ Magyar Curling Szövetség 

Videók