Megváltozhatnak a síugró világkupa-sorozat szabályai

Elképzelhető, hogy csökkentik a nemzetek számát.


A koronavírus-járvány hatására megváltozhatnak a síugró világkupa-sorozat szabályai a gördülékeny lebonyolítás érdekében.

Sandro Pertile versenyigazgató többek között arról beszélt az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz szakportálnak, hogy a vk-viadal érvényességéhez szükséges nyolcról hatra csökkenthetik a résztvevő nemzetek számát. Erre szerinte azért van szükség, mert az érvényben lévő utazási korlátozások miatt előfordulhat, hogy kevesebb versenyző áll majd rajthoz egy-egy állomáson.

"Nem szeretnénk egyetlen csapatversenyt sem elveszíteni a jelenleg érvényben lévő szabályozás miatt" - jelentette ki Pertile.

A FIS továbbra is azt reméli, hogy a nyári Grand Prix-sorozatot a tervek szerint meg tudják rendezni, Pertile ezt reálisnak nevezte. A versenysorozat augusztus 22-én a lengyelországi Wislában rajtolna, de az elképzelhető, hogy a szeptemberre kell halasztani, mert a szervezők még mindig várják a lengyel kormány állásfoglalását, hogy mely eseményeket lehet megtartani.

"Még sok mindent nem tudunk, de optimisták vagyunk. Tudjuk, hogy ebben a szituációban rugalmasnak kell lennünk" - mondta Pertile, aki hozzátette, dolgoznak B és C terven is, ugyanakkor erről egyelőre nem beszélnek, mert napról napra javul a helyzet, egyre több ország enyhít a korlátozásokon.

Borítókép: Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Videók