Megnyitotta kapuit az olimpiai falu

Az ausztrálok már beköltöztek


Már nyitva áll a pekingi, a jencsingi és a csangcsiakoui olimpiai falu, így a jövő pénteken kezdődő téli olimpiára érkező versenyzők, kísérők beköltözhetnek a szálláshelyükre.

A vasárnapi első körös nyitáskor az első delegáció a svájciaké volt, de vártak többek között amerikai, brit és ausztrál sportolókat is - az insidethegames.biz oldal beszámolója szerint.

A pekingi első nyitó ceremónián több mint húsz csapat - köztük a kínai, a kanadai és a finn küldöttség - hivatalos képviselője volt jelen. A hivatalos megnyitóra csütörtökön kerül sor.

A végleges regisztráción a pekingi faluban kell átesniük a sportolóknak, függetlenül attól, hogy hol lesz a szállásuk.

A központi faluban curlingeseket, jégkorongozókat, műkorcsolyázókat és jégtáncosokat, gyorskorcsolyázókat, illetve a big air számban versenyző síakrobatákat és hódeszkásokat szállásolnak el. A Peking központjától 75 kilométerre észak-nyugatra lévő jencsingibe az alpesi síelőket, a bobosokat, a szánkósokat és a szkeletonosokat várják, míg a fővárostól mintegy 180 kilométerre - ugyancsak észak-nyugatra - található csangcsiakouiba a síakrobatákat és a hódeszkásokat, valamint a sílövőket, a sífutókat, a síugrókat és az északi összetettben szereplőket.

A három olimpiai faluban mintegy 5500 versenyzőt és hivatalos kísérőt szállásolnak el.
A pekingi téli olimpia jövő péntektől február 20-ig tart.

Borítókép: Twitter.com/Beijing 2022

Videók