Meghalt Marko Grilc snowboardos Ausztriában

A rendőrség tájékoztatása szerint a 38 éves ljubljanai férfi nem viselt sisakot.


Marko Grilc, az egyik legeredményesebb szlovén snowboardos meghalt egy snowboardbalesetben az osztrák Sölden síparadicsomban. Sajtóértesülések szerint beütötte a fejét egy hóval borított sziklába.

Míg az osztrák rendőrség kedden csak arról számolt be, hogy Sölden közelében meghalt egy szlovén snowboardos, addig a szlovén POP TV 24ur internetes portálja azt közölte, hogy Grilc az. Az APA osztrák sajtóügynökség szerint a snowboardos egy lejtőn lefelé ereszkedett, miközben a forgatócsoport egy jelenet felvételére készült, és halálos fejsérülést szenvedett. A rendőrség tájékoztatása szerint a 38 éves ljubljanai férfi nem viselt sisakot. Elvesztette az egyensúlyát, és arcával vagy fejével egy hóval borított sziklának ütközött. A kísérő személyzet megpróbálta újraéleszteni, de az elsőként kiérkező orvosi csapat már csak a halált tudta megállapítani, amikor a helyszínre értek - közölte kedden az APA.

Grilcet az egyik legeredményesebb szlovén freestyle snowboardosnak tartják. Négy dobogós helyezése van a világbajnokságon, az egyetlen győzelmet 2010-ben Londonban szerezte. Az elmúlt években snowboardos videókat forgatott, és népszerűsítette a sportágat a fiatalok körében, miközben számos kereskedelmi márkát is reklámozott – mondja 24ur.

Grilc 2016-ban Ausztriában snowboardozás közben megsérült. Helikopterrel szállították a schladmingi kórházba, miután hátsérülést szenvedett. Akkoriban azt mondta, hogy "angyalokkal snowboardozott". Feleségétől, Ninától, aki harmadik gyermekükkel várandós és két kisgyermeküktől nem tudott már elbúcsúzni.

Forrás: total-slovenia-news.com
Borítókép: Twitter

Videók