Márciusi bukása után újra versenyez a síugró Tande

A négyszeres világbajnok síugró három hete állt újra edzésbe.


A hétvégén újra versenyezni fog a norvég Daniel-Andre Tande, aki március 25-én esett hatalmasat a síugrók világkupa-sorozatának szlovéniai állomásán.

A négyszeres világbajnok síugró három hete állt újra edzésbe, és a hétvégén - a norvég szövetség keddi bejelentése alapján - fél év után Oslóban szerepel ismét éles versenyen.

Tande Planicában az elrugaszkodás után elveszítette a kontrollt az ugrása felett, és 78 méteres repülés után a földre zuhant, majd végigcsúszott az óriássánc lejtőjén. A balesetet követően a 27 éves versenyzőt négy napig mesterséges kómában tartották a ljubljanai kórházban, majd két héttel később megműtötték az eltört kulcscsontját. Emellett kilyukadt a tüdeje, és négy helyen kisebb bevérzést állapítottak meg az agyában.

Sport365.hu - Eltörött az olimpiai bajnok kulcscsontja és kis mértékben kilyukadt a tüdeje

A csütörtöki bukás után a versenyzőt mesterséges kómában tartották a ljubljanai egyetemi kórházban, majd vasárnap ébresztették fel, és a múlt héten szállították haza Norvégiába. A kulcscsontját két héttel az esése után műtötték meg, az orvosi beavatkozás sikeres volt, állapota kielégítő.

Borítókép: FIS Ski Jumping/Twitter

Videók