Külföldi lapszemle a Short Track Európa-bajnokság után

A holland sajtó áradozik bajnokáról, Suzanne Schultingról.


Befejeződött a hazai rendezésű rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság, ahol a mieink a második helyen zártak az éremtáblázaton Hollandia mögött. 

Sport365.hu - Európa-bajnokok voltunk, majd elvették tőlünk - Képek

1000 méteren a nők kezdtek a negyeddöntővel, ahol Jászapáti Petra remekül bújt ki az utolsó pillanatban. Külön célfotóval kellett megnézni a végeredményt, ami alapján sajnos csak a harmadik helyen végzett. Azonban az orosz versenyzőt lökés miatt megbüntették, így Petra továbbjutott. Következett Bácskai Sára Luca, aki a harmadik helyen végzett.

 

A holland trouw.nl portála az abszolút női bajnokkal, Suzanne Schultinggal foglalkozott:

"Suzanne ismét Európa legjobbja. Időnként úgy tűnt mintha lebegne a jégen. Senki sem tudta megközelíteni. A 3000 méteres szuperdöntő előtt biztossá vált, hogy senki sem előzheti meg az összetettben.

Összesen ötször hallgathatta meg a holland hímnuszt a Főnix csarnokban, mivel a három egyéni szám mellett megnyerte az összetettet, és a női 3000 méteres váltót is csapatban."

 
Fotó: Sport365 

Az olasz fisg.it elégedett volt az Olasz válogatott teljesítményével:

"A 2020-as Európa-bajnokság Olaszország számára dicsőséggel zárult. Mindenekelőtt ki kell hangsúlyozzuk az ezüst és bronzérmet, melyeket Arianna Fontana és Martina Valcepina nyert a kontinensviadalon összetettben."

Továbbá kiemelték még, hogy a Arianna Fontana megnyerte a 3000 méteres szuperdöntőt egyéniben.

A tellerreport.com az oroszok teljesítményével foglalkozott.

"Az orosz csapat zsinórban harmadszor harmadik helyen tudott zárni az éremtáblázaton, lemaradva Hollandia és Magyarország korcsolyázói mögött. Semyon Elistratov volt a legjobb a válogatottban, lenyűgöző eredményeket mutatva futamról futamra.

Az 1500 méteres verseny ötödik helye után két bronzot nyert 500 és 1000 méteren egyéniben."


Elistratov emelett megnyerte a 3000 méteres szuperdöntőt. Végül csapatban Daniil Eybog, Denis Hayrapetyan és Pavel Sitnikov melett aranyérmet nyertek az 5000 méteres váltón, miután kizárták a magyar csapatot. 

Borítókép: Sport365.hu

Videók