Jót tenne egy pár nap pihenő az amerikai sízőnek

A sízőnő nem látja azt, hogy mikor mehetne el pihenni.


Mikaela Shiffrin, az alpesi sízők jelenlegi első számú sztárja kissé fáradtnak érzi magát, és szavai szerint jót tenne neki egy-két nap pihenés.

A 24 éves amerikai klasszis a mostani szezonban is magabiztosan, közel 300 ponttal vezeti az összetett világkupát, ám az utóbbi hetekben nem a tőle megszokott formában versenyez.

Shiffrin 2020-ban még nem nyert futamot, az év két műlesikló világkupa-viadalán második és harmadik volt, a vasárnapi kombinációban pedig kiesett, ami két éve nem fordult vele elő.

"Ha lehetne egy igazi pihenő napom, amikor nem kell hat órát utaznom, vagy erősítenem, amikor újraindíthatnám magam, gyorsan visszatérne a megfelelő motiváció" - nyilatkozta pénteken a kétszeres olimpiai és ötszörös világbajnok síző.

Hozzátette: azt viszont nem látja, hogy mikor pihenhetne, mert nagyon sűrű a vk-program, hétvégén ismét versenyeznie kell.

Az amerikai klasszis azt ugyanakkor kifejezetten viccesnek találja, hogy sokan már azt mondogatják, gyenge szezonja van, mert négy vk-futamot nyert és összességében tízszer volt dobogón a szezonban.

Mint mondta: ha ez a rossz szezon, akkor azzal "együtt tud élni".

Shiffrin 886 ponttal áll az összetett vk élén, 273 ponttal megelőzve a szlovák Petra Vlhovát, aki az elmúlt időszakban előtte végzett a szlalom-versenyeken.

Borítókép: Christophe Pallot/Agence Zoom/Getty Images

Videók