Így értékeltek olimpiai bajnokaink

Nem nagyon tudják még feldolgozni a sikert.


Csütörtökön sporttörténelmi tettet hajtott végre a Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba összeállítású négyes, miután megszerezte Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérmét a rövidpályás gyorskorcsolyázók 5000 méteres férfi váltóversenyében.
 
Az éremátadóra  azonban csak pénteken került sor.  „Ez volt a tervünk, hogy minél lassabban álljunk fel a dobogóra. Ezzel azt jelképezve, hogy milyen hosszú út vezetett idáig, amit alig bírtunk kivárni, de végül csak ideértünk” – mondta Liu Shaolin Sándor, aki egy nappal korábban a befutója volt a csapatnak.
 
"Nagyon nehéz, de szerintem nagyon szép érem, elégedett vagyok vele” – mondta testvére, Liu Shaoang, aki elismerte, még mindig keresi a szavakat a hihetetlen siker után.
 
Burján Csaba az M4 sport kamerái előtt reményét fejezte ki, hogy hamarosan megkapják a pezsgőjüket Usain Bolttól, aki minden versenyzőnek egy aláírt nedűt ígért, ha a dobogón az ő klasszikussá vált mozdulatsorát megcsinálja. Elárulta, a pezsgőt nem igazán szereti, de valamit azért keresnek majd, amivel megünnepelhetik történelmi tettüket.
 
Knoch Viktor egy napja azt mondta, nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a dobogón elsírja magát, ez végül elmaradt. Úgy érzi, talán majd akkor fogja fel igazán, hogy mit értek el, amikor otthon kilép a terminál ajtaján. Természetesen köszönték a feléjük áradó szeretetet, és roppant büszkék, hogy történelmet írtak.
 

Meglepő helyre igazolhat a madridiak ikonja " NEMZETKÖZI FOCI › Spanyol foci

Fernando Torresért bejelentkezett a kínai Dalian Yifang - írja az AS. Érdekesség, hogy az ázsiai klub érdeklődését nem csupán Torres, hanem Yannick Carrasco is felkeltette. Torres szerződése a szezon végén lejár a Matracosoknál, a rutinos labdarúgó ebben a szezonban a bajnokságban 2, míg a Spanyol Kupában 3 gólt szerzett.

Videók