Gyorskorcsolya: Szponzor nélkül marad a világbajnoki bronzérmes?

A téli olimpiai felkészüléshez közeledve hagyta ott a főszponzor a Team Hartot.


Otthagyta a főszponzor a holland Team Hart gyorskorcsolya egyesületet, akikkel többek között az idei holland női allround bajnok Marrit Leenstra, és a nemrég Vb bronzérmet szerző Koen Verweij is készül.

A Hofmeier pénzügyi tanácsadó cég ma jelentette be Amszterdamban, hogy befejezi szponzori tevékenységét. Hat éven keresztül támogatták a sportágat, az utóbbi egy évben már a Team Hart-néven futó csapatot, ami korábban a szponzor után Team Hofmeier volt.  A nyilatkozat szerint azért most hátrál ki a cég a támogatói szerepből, hogy így időt hagyjon Jan van Veen edzőnek új szponzorokat találni a közeledő szocsii olimpiára való felkészüléshez.

Ez a bizonytalanság komoly problémát jelenthet az egyesületnek, két év múlva itt a téli olimpia, a hosszabb távú felkészülést hamarosan el kell kezdeni, a kvalifikációs versenyek is egyre közelebb vannak. A csapat két sztárja számára sem túl jók így kilátások. A tavaly allround európa-bajnoki, idén allround világbajnoki bronzérmet nyerő Koen Verweij egyértelműen olimpiai csapattag lehet megfelelő felkészülési lehetőségek mellett, akárcsak Marrit Leenstra.

Videók