Gyorshajtásért kapták el, kokaint találtak a kétszeres olimpiai bajnoknál

Petter Northug nem először került összetűzésbe a törvénnyel. - Heti Top5: ezt is sokan olvasták az elmúlt héten a Sport365 oldalán.


Petter Northug-ot gyorshajtáson kapták, majd nem sokkal később kokaint találtak a lakásában. Az esetről maga a sífutó számolt be.

A 2010-es vancouveri téli olimpián 50 km-n és a csapatversenyben is aranyérmet szerző sportoló Oslóból tartott hazafelé, amikor elkapták az autópályán. A sportoló 168 km/órával haladt azon az autópályán, ahol 110 km/órás sebességkorlátozás van.

A rendőrség gyanította, hogy az olimpikon kábítószer hatása alatt áll, ezért vért vettek tőle. Miután bebizonyosodott, hogy a 13-szoros világbajnok drogot fogyasztott, átkutatták a lakását.

Az esetről maga Northug számolt be Instagramján.

Jeg har gjort en stor feil. I går kveld ble jeg stoppet av politiet i fartskontroll. Jeg kjørte altfor fort, og ble også tatt med på legevakten til blodprøve. I tillegg fant politiet en mindre mengde narkotika hjemme hos meg. Det dreier seg om kokain. Jeg er fortvilet og redd for hva fremtiden vil bringe, og utrolig lei meg for alle de som jeg nå har skuffet, igjen. Jeg vet at det nå blir en straffesak. Da skal jeg ta ansvar for det jeg har gjort.

(null)


„Nagy hibát követtem el. Tegnap este a rendőrség megállított gyorshajtás miatt. Túl gyorsan hajtottam és egy vérvizsgálatra is elvittek. Ezen kívül a rendőrség kis mennyiségű kokaint találtak az otthonomban. Kétségbe vagyok esve, és tartok attól, hogy mit hoz a jövő. Hihetetlenül sajnálom azokat, akiknek ismét csalódást okoztam. Tudom, hogy ennek büntetőjogi következménye lesz, de vállalom a felelősséget azért, amit tettem.”

A norvég rendőrség egy nappal később megerősítette az esetet a saját Twitterén, ugyanakkor nem árult el részleteket az üggyel kapcsolatban.

Northug életében nem ez volt az első eset. 2014-ben Trondheimben ütközött autójával, de elmenekült a helyszínről. Később elítélték alkoholos befolyásoltság alatt való vezetés miatt. Akkor 50 napot töltött börtönben, és 5 évre elvették a jogosítványát.


Forrás: insidethegames.biz

Borítókép: Trond Tandberg/Getty Images

Videók