Európa-bajnokok voltunk, majd elvették tőlünk - Képek

A férfi 1000 méteres döntőn a Liu fivérek ismét szenzációsat alkottak.


Negyeddöntők

1000 méteren a nők kezdtek a negyeddöntővel, ahol Jászapáti Petra remekül bújt ki az utolsó pillanatban. Külön célfotóval kellett megnézni a végeredményt, ami alapján sajnos csak a harmadik helyen végzett. Azonban az orosz versenyzőt lökés miatt megbüntették, így Petra továbbjutott.

Következett Bácskai Sára Luca, aki a harmadik helyen végzett. Deanna Lockett is jégre lépett 1000 méteren, aki harmadik helyen ért célba. Gyorsabb időt futott, mint Bácskai Sára Luca, így Deanna jutott tovább!


Jöttek a férfiak!


1000 méteren Liu Shaoang és Krueger Cole is versenyzett. Ádó simán nyerte a futamot, míg Krueger a harmadik helyen végzett! Majd jött Liu Shaolin Sándor, aki világklasszisokhoz méltóan hozta a győzelmet! Emellett az is eldőlt, hogy Krueger Cole nem jutott tovább.

Elődöntők

Következtek az 1000 méteres elődöntők, ahol Jászapáti Petra sajnos a negyedik lett, így nem jutott a döntőbe. Deanna Lockett is a negyedik helyen ért célba, így ő is kiesett, sajnos a női döntőben tehát nem lesz magyar résztvevő.

A Liu testvárpár gyönyörűen dolgozott össze és kettős győzelmet arattak, ami azt jelenti mindketten ott lesznek a döntőben.

 

 Döntő

Jászapáti Petra az 100 méteres B-döntőben a negyedik lett, míg Lockett Deanna ötödik.
Szép volt lányok!

Az A-döntőt végül Suzanne Schulting nyerte, aki megszerezte a harmadik Eb-aranyát is!

Nézzük a Liu fivérek hogyan végeznek!

Újabb siker, Liu Shaolin Sándor aranyérmes és Liu Shaoang ezüstérmes!

2020-as Eb összetett bajnoka Liu Shaoang.


A magyar női 3000 méteres váltót sajnos kizárták a versenyről, hiába futottak be a harmadik helyen. A hollandok megvédték Európa-bajnoki címüket.

Jászapáti Petra, Deanna Lockett, Sziliczei-Német Rebeka, Bácskai Sára Luca

A magyar férfi 5000 méteres váltó pár pillanatig Európa-bajnok volt, azonban kizárták őket is.

Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, John-Henry Krueger, Cole Krueger

A magyar válogatott négy arany- és három ezüstéremmel a hollandok mögött a második helyen zárt az éremtáblázaton a debreceni Főnix Csarnokban rendezett rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon.

A magyar csapat összes érmét a Liu testvérek szerezték: Shaoang két arany- és két ezüstérmet, míg bátyja, Shaolin Sándor két aranyat és egy ezüstöt nyert.

A kontinensviadal legeredményesebb versenyzője a holland Suzanne Schulting volt, aki mind az öt számban aranyérmet ünnepelhetett.

ARANY EZÜST BRONZ
Hollandia 5 3 -
MAGYARORSZÁG 4 3 -
Oroszország 1 - 4
Olaszország - 4 3
Izrael - - 1
Lengyelország - - 1
Németország - - 1

Az olimpiai bajnok staféta befutó embere, Liu Shaolin Sándor az MTI-nek azt mondta: mire testvére, Liu Shaoang odaért a váltáshoz, szabályszerűen megelőzte az orosz versenyzőt, így sokkal inkább az oroszok akadályozták a magyarokat.

"Nem arról volt szó, hogy éppen csak egy kicsivel voltunk előttük, hanem jócskán. Nem értem a kizárást" - értékelt a csapat szereplése miatt csalódottan, egyéni eredményei miatt ugyanakkor elégedetten Liu Shaolin.

Elárulta: az eredményhirdetésen meg is mondta a bírónak, hogy szerinte nem hozott jó döntést. "Remélem, jól fog aludni" - mondta félig viccesen a Ferencváros gyorskorcsolyázója, aki azt is megjegyezte, hogy a hollandok is gratuláltak nekik, a videózás alatt mindenki arra számított, hogy az oroszokat büntetik meg.

Az egyéni szereplésével kapcsolatban kijelentette, jó Európa-bajnokságot zártak, büszke és boldog amiatt, hogy ilyen szép számú magyar közönség előtt testvérével mind a négy számban elvitték az aranyérmet. Hozzátette, reményei szerint ez a rendezés és ritkán tapasztalható hangulat megmutatta a nemzetközi szövetségnek (ISU), hogy érdemes lenne Magyarországnak minél több rangos versenyt adni.

Liu Shaolin Sándor öccse, Liu Shaoang is elégedetten nyilatkozott az egyéni szerepléséről, főleg annak fényében, hogy a kontinensviadal előtt két és fél hétig nem tudott edzeni, annyira fájt a háta.

"Tegnap este nagyon fájt a fejem, nem éreztem magam annyira jól, ezért beszéltük meg azt Sanyival, hogy megpróbálom én védeni őt ezer méteren" - emlékezett vissza a történtekre Liu Shaoang, aki bátyjával karöltve hibátlan versenyzést mutatott be a távon.

A váltóval kapcsolatban meglátása szerint "mindent jól csináltak", sajnálja, hogy kizárták őket, mert a csapatban szerzett érem mindig különösen fontos és egyben különleges érzés számára.

Kövér Balázs nemzetközi bíró az MTI érdeklődésére úgy fogalmazott, a szabálykönyv alapján nem lehet belekötni az ítéletbe, ugyanakkor ilyenből még jó néhányat fel lehetett fedezni ebben a futamban.

A férfihoz hasonlóan ugyancsak kizárt, így negyedikként záró női váltó tagjai csalódottak voltak az eredmény miatt, ugyanakkor mindannyian úgy vélték, a szabálytanakodó Bácskai Sára Luca taktikailag nem hibázott.

"Saci döntése jó volt, valamit tennie kellett, mert a holland és az olasz váltó kezdett meglépni tőlünk. Talán jobban előkészíthette volna az előzést, de mivel ez volt az első döntőnk ebben a szezonban, nem lehetünk elégedetlenek" - fogalmazott Jászapáti Petra, aki egyéni szereplésével kapcsolatban kifejtette, az 1000 méteren elért kilencedik helyénél jobbat szeretett volna, de a futamok közben hozott döntéseivel maximálisan elégedett.

Bácskai elmondta, a hibája miatt nem boldog, de ebből az esetből is igyekszik tanulni. Az ausztrál születésű, élete első Eb-jén szereplő Lockett Deanna vegyes érzelmekkel távozik Debrecenből, mert voltak jó és rossz futamai, azt ugyanakkor megjegyezte, hogy többet várt magától.

A magyar válogatott négy arany- és három ezüstéremmel zárta a kontinensviadalt.

Borítókép: Sport365

Videók