Elnézést kértek a kétszeres világbajnoktól az elmaradt himnusz miatt

A szervezőbizottság sajnálatát fejezte ki, amiért a kudarcot vallott technika miatt nem tisztelhették meg Stoch győzelmét a himnusz lejátszásával.


A síugró világkupa hétvégi, németországi állomásának szervezői elnézését kértek a szombati győztes Kamil Stochtól, amiért technikai okok miatt nem tudták lejátszani tiszteletére a lengyel himnuszt.

A szervezőbizottság vasárnap bocsánatot kért a "lengyel síugróktól, a lengyel szövetségtől, a lengyel szurkolóktól és a lengyel nemzettől". A közlemény szerint nem volt szándékuk megbántani őket, és sajnálatukat fejezték ki, amiért a kudarcot vallott technika miatt nem tisztelhették meg Stoch győzelmét a himnusz lejátszásával.

A németországi Titisee-Neustadtban rendezett versenyen Stoch a 39. vk-sikerét ünnepelhette, ezzel utolérte honfitársát, Adam Malyszt, aki jelenleg a lengyel csapat sportigazgatójként tevékenykedik. Náluk csak az osztrák Gregor Schlierenzauer (53) és a finn Matti Nykänen (46) nyert több vk-versenyt.

A háromszoros olimpiai és kétszeres világbajnok Stoch a hét elején szerezte meg pályafutása harmadik Négysáncverseny-győzelmét.

A síugrók mezőnye vasárnap (ma) ismét Titisee-Neustadtban versenyez.

Kép: Twitter

Videók