Elhalasztják a rövidpályás gyorskorcsolyázók országos bajnokságát

A magyar bajnokság új időpontjáról akár már a napokban határozhatnak a szakvezetők.


Elhalasztják a rövidpályás gyorskorcsolyázók október 11-12-re tervezett országos bajnokságát.

A magyar szövetség (MOKSZ) keddi közlése szerint a törlés oka a vírushelyzet: Telegdi Attila, a MOKSZ gyorskorcsolya ágazatának sportizgatója elmondta, a közelmúltban három versenyző koronavírustesztje lett pozitív.

"A rehabilitációjuk az orvosi stáb kezében van, szigorúan meghatározott protokollt követően állhatnak újra edzésbe, és mivel a magyar bajnokság egyben kvalifikációs verseny is, vagyis azon a sportolók kivívhatják a helyüket a világversenyekre utazó csapatba, szeretnénk mindenki számára azonos esélyeket biztosítani" - indokolta a döntést Telegdi.

A magyar bajnokság új időpontjáról akár már a napokban határozhatnak a szakvezetők, hiszen a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) a héten várhatóan dönt a short trackesek világkupa-sorozatának ázsiai, vagyis harmadik és negyedik állomásáról. Az ISU augusztus végén a vk-sorozat két kanadai viadalát már törölte.

Az elmaradt bajnokság idejére, vagyis október második hétvégéjére a MOKSZ egy tesztversenyt tervez, ám arról, hogy azt mely korosztályok számára, milyen programmal rendezi meg, csak később hoz döntést a szövetség.

Kép: hunskate.hu

Videók