"Az előző olimpiára sem volt könnyű kijutnom, de talán most nehezebb volt"

Kékesi Márton másodszor jutott ki az olimpiára.


Az alpesi síző Kékesi Márton szerint most még nehezebb volt kijutnia az olimpiára, mint négy évvel ezelőtt. A sportoló komoly sérülésből felépülve készülhet a február 4-én kezdődő pekingi téli játékokra.

A magyar válogató keretein belül kilenc napon át, nyolc versenyen 16 futamot teljesített a diósgyőri síelő, aki kiélezett csatát vívott a még csak 18 éves Úry Bálinttal, aki tavaly, a junior világbajnokságon a legjobb 18 éven alulinak bizonyult óriás-műlesiklásban.
"Az előző olimpiára se volt könnyű kijutnom, de talán most egy kicsit még nehezebb volt" - mondta a 26 éves sportoló a DVTK honlapján. -

"Ezt a sikert legfőképpen magamnak köszönhetem, azért, mert elhittem, hogy a sérülésem után igenis vissza tudok kerülni, és ugyanolyam magas szinten tudom folytatni a síelést."

Kékesi 2018-ban, Phjongcshangban szlalomban a 30. helyen zárt a 108 induló közül, de a többi számban is rajthoz állt. A miskolci síző 2019-ben elülső keresztszalag-szakadás és meniszkusz sérülés miatt nyolc hónapos kihagyásra kényszerült.

A legutóbbi olimpikon diósgyőri versenyző Deák-Bárdos Mihály birkózó volt, aki a 2012-es londoni játékokon vett részt.

A pekingi téli olimpiára február 4. és 20. között kerül sor, az alpesi számok február 6-án kezdődnek.

Borítókép: Facebook.com/ Kékesi Márton 

Videók