A Short Track nem alszik téli álmot - Képek

A magyarok újabb sporttörténelmi sikerek küszöbén.


A magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók ismét sporttörténelmi sikerekre készülnek a péntektől vasárnapig tartó debreceni Európa-bajnokságon. 

Sport365.hu - Mindkét magyar váltó elődöntőbe jutott

A tavaly bronzérmes női négyes Jászapáti Petra, Lockett Deanna, Kónya Zsófia, Sziliczei-Német Rebeka összeállításban lépett jégre, azaz az egyéniben is érdekelt Bácskai Sára Luca maradt ki ezúttal. A rajt nagyszerűen sikerült, azonnal élre állt a magyar kvartett, amely olyan tempót diktált, hogy a fehérorosz staféta már a 3000 méteres táv elején lemaradt, de a címvédő hollandok, illetve a németek tartották a lépést.

A pénteki nyitónapon már láthattunk magyar sikereket, 1000 és 1500 méteren mind a hat egyéni versenyzőnk továbbjutott. 500 méteren nőknél Bácskai Sára Luca, míg férfiaknál Krueger Cole maradt le a továbbjutó helyről. A többiek ezt a távot is sikerrel vették. 

 A szombati napon tartják meg a nyitóünnepséget, amivel folyamatosan frissítjük cikkünket képekkel. Ezt követően 1500 és 500 méteren következnek a várva várt elődöntők, amit a végső megmérettetés követ. 

A nap zárásaként pedig a női váltó 3000 méteren vívja meg a fináléba jutásért való harcát. Majd a férfi váltó sem fog unatkozni, akik szintén a saját csatájukban fognak helytállni 5000 méteren. 

Íme a megnyitó ünnepség képekben:

A Sport365 stábja a helyszínről tudósít majd a hazai rendezésű Európa-bajnokságról.

 Borítókép: Sport365/Biró Tamás

Videók