Elképesztő izgalmakat kínál a parallel óriás műlesiklás - videó

Dupla pálya, dupla tét.


Pazar látványt nyújt a parallel óriás műlesiklás.

Ebben a versenyszámban ketten egyszerre lendülnek neki a pályának, és nemcsak az idővel, hanem a másikkal is versenyeznek. A két pályán adottak az egyenlő körülmények. A rajt után pedig már csak saját magukra és a kapukra kell figyelniük a síelőknek. A feladat nem könnyű hiszen néhány méterre az egyik versenyzőtől a másik is arra törekszik, hogy a legjobbját nyújtsa. A lejtő aljára szinte teljes szinkronba kerül a 2 vetélytárs, ami különleges látványt és élményt nyújt a külső szemlélőnek.

 

Ezen a felvételen éppen Marta Basso és Katharina Liensberger összecsapását láthatjuk, a világbajnoki selejtezőben azonban egy magyar születésű síelő is rajthoz állt.

Az izraeli színekben versenyző Szőllős Noa, most előszőr próbálta ki magát a szám selejtezőjében.
Kérdésünkre elmondta: Nagyon nehéz volt a kvalifikáció ebben a számban, mivel pályánként 26-an álltak rajthoz, de csak 8-8 versenyző juthatott be a legjobbak közé. Ez pedig a népes mezőnyben jónéhány top versenyzőnek sem sikerült.

Borítókép: Millo Moravski/Agence Zoom/Getty Images

 

Sport365.hu - "Mi megadtuk az esélyt Magyarországnak, nem jött össze" - Szőllős Péter

A Szőllős-testvérek sikert sikerre halmoznak a sípályákon. Az izraeli színekben versenyző magyar család tagjai szinte együtt lélegeznek a sportággal. Barnabás, Benjamin és Noa versenyzőként, míg édesapjuk, Péter edzőként van jelen az egyes viadalokon. A sok munka gyümölcse már a tavalyi ifjúsági olimpián beérni látszott a mostani vb-n azonban újra megerősítésre lelt, jó úton járnak.

Videók