Fontos kérdésekben döntött a Nemzetközi Síszövetség

Kiderült, hol lesz a vb.


A norvégiai Trondheim északisí-, az ausztriai Saalbach alpesisí-világbajnokságot rendezhet 2025-ben, döntött szombaton a Nemzetközi Síszövetség (FIS) tanácsa.

A szervezet honlapjának beszámolója szerint Trondheim, mint egyedüli pályázó, egyhangú döntéssel kapta meg a rendezés jogát. A norvég város 1997-ben egyszer már vendégül látta a világ legjobb sífutóit, síugróit, és északi összetett versenyzőit.

Saalbach ezzel szemben versenyezni kényszerült, hiszen az alpesi világbajnokság rendezéséért összesen három pályázat szállt ringbe: az osztrákok végül magabiztosan nyertek, a lehetséges 14-ből 12 szavazatot kaptak. A másik két induló, a svájci Crans-Montana és a német Garmisch-Partenkirchen egyaránt egy-egy voksot gyűjtött be.

Északisíben jövőre a németországi Oberstdorf, míg 2023-ban a szlovéniai Planica lesz a házigazda, míg az alpesi sízőket jövőre az olaszországi Cortina d'Ampezzo, három év múlva a franciaországi Courchevel-Méribel látja vendégül, igaz, a cortinai szervezők a koronavírus-járvány miatt a világbajnokság egyéves halasztását kérték.

Borítókép: Boris Streubel/Getty Images

Videók