BKV: A Liu Shaolinékat leszorító busz vezetője valószínűleg hibázott

A közlekedési vállalat szerint a versenyzők szabálytalanul közlekedtek.


Mint arról korábban beszámoltunk, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott több tagja, így Liu Shaolin Sándor és Jászapáti Petra is balesetet szenvedett a Margitszigeten tartott szerdai kerékpáros edzés során.

A magyar szövetség (MOKSZ) beszámolója szerint "a versenyzők egymás után, az út szélén szabályosan haladtak, amikor velük szemben előzésbe kezdett egy busz, leszorítva ezzel a short trackeseket az útról".

A világ- és Európa-bajnok sportoló úgy emlékezett vissza a történtekre, hogy a szemből érkező busz leszorította őket, szerinte lehetetlen volt elkerülni a balesetet, annyira szűk volt a hely, hogy ott senki nem fért el. Elmondása alapján a mögötte tekerő Jászapáti ütközött a busszal, az esés következtében felborult ő is és az előtte haladó Oláh Bence is, majd Krueger Cole átesett mindhármukon.

"Nagyon para volt a helyzet, nagyon megijedtünk" - fogalmazott Liu Shaolin, aki szerint sokkal komolyabb következményei is lehettek volna a balesetnek, ennek fényében pedig különösen nem érti, hogy a sofőr ki se akart szállni a buszból és azt kérdezte, hogy mit csináltak, normálisak-e, ahelyett hogy az állapotukról érdeklődött volna. 

Frissítés:

A BKV közleményben reagált a balesetre.

"Közlemény a Margit-szigeten szerda délelőtt történt balesetről

A mai napon, szerda délelőtt a Margit-szigeten baleset történt, amelyben a BKV járművezetője és a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott versenyzői voltak érintettek. Szerencsére a baleset egyik fél számára sem járt súlyos következményekkel.

Társaságunk fontosnak tartja megjegyezni, hogy jelenlegi ismereteink szerint a járművezető valószínűleg hibázott, ugyanakkor a sportolók szabálytalanul, egymás mellett haladva közlekedtek a kerékpárokkal.

Az esettel kapcsolatban hatósági vizsgálat van folyamatban, amely tisztázni fogja a baleset pontos körülményeit, és a résztvevők felelősségét. A vizsgálat lezárultáig a sajtó és a közvélemény szíves türelmét kérjük, az érintetteknek pedig jobbulást kívánunk!"

Borítókép: Fred Lee/Getty Images

Sport365.hu - Banális balesetet szenvedett, megsérült Liu Shaolin

A magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott több tagja, így Liu Shaolin Sándor és Jászapáti Petra is balesetet szenvedett a Margitszigeten tartott szerdai kerékpáros edzés során. A magyar szövetség (MOKSZ) beszámolója szerint "a versenyzők egymás után, az út szélén szabályosan haladtak, amikor velük szemben előzésbe kezdett egy busz, leszorítva ezzel a short trackeseket az útról".

Videók