Tovább folytatódik a magyar származású síző tündérmeséje

Szőllős Noa a sporttörténelmi siker után ezúttal ezüstérmet nyert.


A történelmi éremszerzés után a magyar származású Szőllős Noa még magasabbra tette a (sí)lécet azáltal, hogy egy korához képest végtelenül higgadt szlalommal ezüstérmet szerzett alpesi összetettben.

A már nem magyar, hanem izraeli színekben versenyező Szőllős Noa sorra szállítja a sikereket a harmadik Téli Ifjúsági Olimpiai Játékokon. A Szuper-G időeredményeit beleszámították az alpesi összetett rangsorába, melynek második futamát, a szlalomot szombaton rendezték meg.

Az időjárás nem könnyítette meg a versenyzők dolgát, ugyanis a pálya kemény és jeges volt, ami természetesen minden apró hibát megbüntetett. A lányok délutáni versenyére a hőmérséklet túllépte a fagypontot.


Szőllős Noa két nap alatt két érmet szerzett (Kép: Getty Images)

Szőllős Noa a sporttörténelmi dicsősége után is roppant higgadtan versenyzett szombaton. Ugyan az osztrák Amanda Salzgeberrel szemben nem volt esélye. Noa szuper-G futamot a harmadik leggyorsabb idővel teljesítette, majd szlalomban a tized helyen végzett, így jött ki az időeredmények alapján összetettben a második hely, amit összességében egészen sima síeléssel szerzett meg.

A sorban tizenhatodikként lecsúszó Tóth Zita a tizenhetedik helyet szerezte meg. A Vasas sportolójának nem a legerősebb száma a szlalom, ugyanakkor a kiesések miatt csak egy helyet bukott.

„Noa kétséget kizáróan ihletett formának örvend, amivel alighanem saját és környezetét, családját is meglepte.”


(Kép: siparadicsom.blog)

Szőllős Noa az első sportoló, aki érmet nyert izraeli színekben a téli olimpiák történetében. Alighanem hatalmas elégtétel ez a fényes siker számára és a családjának. A Szőllős család azért döntött úgy, hogy a jövőben izraeli színekben indul, mert a Magyar Síszövetség egy vitatott sportorvosi igazolás miatt 2017-ben kétéves eltiltással sújtotta az akkor még csak mindössze 14 éves Noát és két testvérét.

A fiúk versenyében ritka eset történt, ugyanis századra azonos idővel zárt az élen egy norvég és egy francia versenyző. A magyar Trunk Tamás a szlalom versenyen nem ért célba.

Borítókép: siparadicsom.blog

Forrás: siparadicsom.blog

Sport365.hu - Magyarországról elküldték, egy másik országnak történelmi érmet szerzett

Történelmi érmet szerzett a magyar származású síző Szőlősi Noa. A magyar származású versenyzőnő testvére Szőlős Barnabás még magyar színekben a hetedik helyet szerezte meg. Senki sem gondolta, hogy helyzete meg fog fordulni. A Magyar Síszövetséggel volt nézeteltérésük miatt végül úgy döntöttek. Izraeli színekben versenyeznek tovább.

Videók