Ennyi jutalom jár a gyorskorcsolya váltó tagjainak

A téli olimpián is megéri jól szerepelni.


Nemcsak a nyári olimpián jár tisztességes javadalmazás a sikeres sportolóknak, hanem már a télin is, írja a 444.hu.
 
A gyorskorcsolyaváltó történelmi aranyérmére elvileg ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a nyári bajnoki címekre. Vagyis az aranyéremért 35 millió forint jár egyéni sportolóknak, négyfős csapatnál, amilyen a férfi váltó is, ennek a 80 százaléka, azaz fejenként 28 millió forint a  Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, Burján Csaba-négyesnek. Ezután már nem kell adózni.
 
Liu Shaolin Sándornak ezen felül az egyéniben szerzett két ötödik helyéért (1500 és 500 méteren) még 10-10 millió forint jár, valamint kétmillió az 1000 méteren szerzett 8. helyért.
 
Az idősebb Liu-testvér így összesen 50 millió forintos jutalmat kap.
 
A női váltó tagjai (Jászapáti Petra, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca) a negyedik helyért 12-12 millió forintot kapnak, Jászapáti Petra ezen felül az egyéni 1500 méteren szerzett 6. helye után további 8 milliót.
 
Az olimpiai bajnokoknak 35 éves koruktól életjáradék is jár, ami az országos szintű bruttó nominál átlagkereset összege.
 

Így vették át az aranyat gyorskorisaink - videó " EGYÉB SPORTOK › TÉLI SPORTOK

Csütörtökön sporttörténelmi tettet hajtott végre a Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba összeállítású négyes, miután megszerezte Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérmét a rövidpályás gyorskorcsolyázók 5000 méteres férfi váltóversenyében. Az éremátadóra azonban csak pénteken került sor. „Ez volt a tervünk, hogy minél lassabban álljunk fel a dobogóra.

Videók