Vissza akar térni a balesetet szenvedett kerékpáros

"Nem ért véget a pályafutásom" - állítja Pozzovivo.


Az országúti kerékpáros Domenico Pozzovivo már a visszatérését tervezi, és nem gondolja, hogy hétfői közlekedési balesetével véget ért volna a pályafutása.

Az olasz bringás kiemelte, végig magánál volt és minden részletre emlékszik. Mint mondta, látta az autót, a sofőr viszont nem látta őt.

"Amikor felfogtam, hogy az ütközés elkerülhetetlen, csak arra gondoltam, hogy a fejem ne sérüljön meg" - fogalmazott Pozzovivo, akit hétfőn éjszaka megműtöttek.

 

Nem indul a Vueltán a kerékpáros, mert elütötte egy autó

A Bahrain-Merida versenyzője a kezét és a lábát is eltörte.Felidézte, első dühében azt kiabálta az autósnak: "nézd meg, mit csináltál, tönkretetted a pályafutásom!"

Ezúttal azonban már úgy vélekedett: "nem érhet így véget a pályafutásom. Vissza fogok térni, higgyék el, képes leszek rá."

A jövő szombaton rajtoló Vuelta a Espana országúti körversenyre készülő Pozzovivo a dél-olaszországi Cosenza környékén edzett, amikor egy kereszteződésben elütötte egy Fiat Grande Punto. Az autó sofőrje értesítette a mentőket, és az olasz versenyzőt a helyi kórházba szállították, ahol megállapították, hogy az egyik keze és lába is eltört. Így biztosan nem lehet ott a Vueltán, amelyen várhatóan ő lett volna a Bahrain-Merida kapitánya.

A 36 éves Pozzovivo idén áprilisban is balesetet szenvedett, akkor a Vallon Nyíl egynapos viadalon bukott nagyot.

Pozzovivo még sosem végzett dobogón háromhetes körversenyen, de a Giro d'Italián hatszor, míg a Vueltán egyszer zárt a legjobb tíz között, előbbi viadalon szakaszt is nyert.

Fotó: Tim de Waele/Corbis via Getty Images

Videók