Valter Attila: Úgy érzem, ez életem legnagyobb győzelme eddig

Valter Attila még nem fogta fel, hogy sikerült megnyernie a Tour de Hongrie-t.


Valter Attila fantasztikus hajrájával nem csak a királyetapot nyerte meg, hanem összetettben is a legjobbnak bizonyult a 2020-as Tour de Hongrie-n. A hazai sorozatot utoljára 15 évvel ezelőtt tudta magyar versenyző megnyerni. A mostani győztes Valter, nem sokkal a befutó után meghatódottan értékelt.

A CCC versenyzője elmondta, hogy úgy érzi, eddigi élete legnagyobb sikerét aratta, amiről már nagyon régóta álmodozott. Hozzátette, hogy bár minden eddiginél többet edzett, kezdetben nem érezte magát a legjobb formában. Ennek ellenére bízott magában, és úgy érezte emg tudja csinálni.

A magyar versenyző reméli, hogy nem csak magának és a csapatának, hanem a mezőnynek is sikerült bizonyítania ezzel a győzelemmel.

Borítókép: Vanik Zoltán/tdh.hu

Sport365.hu - 15 év után ismét magyar lett a Tour de Hongrie legjobbja

Valter Attila nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, miután a szerdai zárószakasz utolsó kilométerén kiváló versenyzéssel lerázta riválisait. A királyetapon három gyorsasági részhajrá és - a kékestetői hegyi befutóval együtt - három hegyi hajrá várt a 109 fős mezőnyre, amely 13 fokban, borús időben vágott neki Miskolcról a 188 kilométeres, 3259 méter szintkülönbséget tartalmazó távnak.

Videók