Tour de France: "Tadej Pogacar, nem is lehet más"

Nemzetközi sajtóvisszhang.


A nemzetközi sajtó elsősorban az egy nappal a 22. születésnapja előtt diadalmaskodó szlovén Tadej Pogacar teljesítményét méltatta a vasárnap zárult Tour de France országúti kerékpáros körversenyt követően.


Svájc:

Neue Zürcher Zeitung:
"Tadej Pogacar győzött a Tour de France-on: a teljesítménye látványos, de nem természetfeletti. A szlovénnek általános doppingvádakkal kell szembenéznie, de ez méltánytalan, a teljesítménye megáll a legkritikusabb elemzésekkel szemben is."

Spanyolország:

Marca:
"Tadej Pogacar, nem is lehet más. A Tour győztese, a sárga trikós, noha csak egyetlen nap viselte azt: az utolsón. Szakaszt nyert a Pireneusokban (Laruns), az Alpokban (Grand Colombier) és a La Planche des Belles Filles-en egy olyan időfutamon, amely bevonul a Tour de France történelmébe. Fantasztikus! Hány Tourt csinálhat még végig ez a fiatal?"

Olaszország:

La Gazzetta dello Sport:
"Tadej magában hordozza a végzetét a vezetéknevében, amely valami olyasmit tesz: +bátor szív+. Így nyerte meg a 107. Tour de France-ot egy fiatal szlovén, aki Komendából, egy gorenjskai kis faluból származik. Szívvel és nagyszerűséggel kerekedett ellensége, a szél fölé, az időfutamon pedig megfordította a Tourt és a Lure-ből a La Planche des Belles Filles-ig tartó 36 kilométer alatt bolonddá tette a stopperórát. Ezek a kilométerek örökre megváltoztatták az életét."

Nagy-Britannia:

The Guardian:
"Maszkot viselő csapatok bemutatója Nizzában; a versenyigazgató pozitív koronavírustesztje; furcsa Tour volt egy olyan győztessel, aki egy fiatal és izgalmas generáció tagjaként ért fel a csúcsra."

Borítókép: Marcio Machado/Eurasia Sport Images/Getty Images

Sport365.hu - Bennetté az utolsó szakasz, Pogacaré a sárga trikó

A 2017-es Tour de Hongrie-n harmadik szlovén szupertehetség pályafutása második háromhetes viadalán vett részt, a tavalyi Vuelta a Espanán elért harmadik helye után a Tour történetének második legfiatalabb győztese lett 21 évesen és 364 naposan. Pogacar a legjobb hegyimenőt illető pöttyös és a legjobb fiatalnak járó fehér trikót is kiérdemelte a 107.

Videók