Szurkolók nélkül nem igazi a Tour - állítja a Geraint Thomas

A 2018-as győztes szerint nem lenne szabad megrendezni a versenyt.


A 2018-as győztes Geraint Thomas szerint nézők nélkül nem lenne szabad megrendezni idén a Tour de France országúti kerékpáros körversenyt, amely az egyike annak a kevés nyári nagy sporteseménynek, melyet még nem halasztottak el a koronavírus-járvány miatt.

"Szurkolók nélkül nem lenne igazi a Tour" - nyilatkozta a Daily Telegraph-nak hétfőn a 33 éves walesi sportoló. Szerinte a verseny megrendezésére vonatkozó döntést úgy kell meghozniuk az illetékeseknek, hogy legfontosabb szempontként minden érintett egészségének védelmét jelölik meg.

"Szeretnék újra versenyezni, szeretnék ott lenni a Touron, de csak akkor, ha biztonságos"
- jelentette ki, és hozzátette: az érveket és az ellenérveket is meg tudja érteni. "Egyrészről ez csak egy sportesemény, és most van ennél fontosabb is a világban, másrészről viszont számos munkahely függ a Tour megrendezésétől" - mondta Thomas.

A Tour de France a tokiói olimpia és a labdarúgó Európa-bajnokság mellett az egyik legnagyobb sportesemény lett volna az idei nyáron. Az ötkarikás játékokat és a futball Eb-t már elhalasztották, sajtóértesülések szerint azonban a kerékpáros viadal szervezői inkább azon dolgoznak, hogy a nyilvánosság jelentős kizárásával, de megrendezhessék a Tourt.


A tervek szerint a háromhetes viadal június 27-én rajtolna Nizzában és július 19-én, a hagyományoknak megfelelően Párizsban érne véget.

Borítókép: Jean Catuffe/Getty Images

 

Videók