Szombaton rajtol a Tour de Hongrie

A hivatalos csapatbemutató péntek este lesz.


Esztergomban, a Szent István térről rajtol augusztus 29-én szombaton 11:30-kor a legnagyobb magyar kerékpárverseny, a 41. Tour de Hongrie mezőnye.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) Europe Tour sorozatában szereplő, elsőkategóriás nemzetközi országúti kerékpárverseny 120 fős mezőnye öt nap alatt 826 kilométert tesz meg a szeptember 2-i kékestetői befutóig, az eseményekről több mint nyolcvan országban számolnak be a televíziós csatornák.

Minden idők legerősebb mezőnye, húsz csapat százhúsz kerékpárosa sorakozik majd fel az esztergomi rajtnál, a versenyzők három kört tesznek meg Esztergom környékén, a Pilisi Parkerdő területén, a Dobogókő felé vezető emelkedőket is megmászva.

Ezen a napon gazdára talál a Tour de Hongrie sárga (amelyet az összetettben élen álló kerékpáros viselhet), zöld (a gyorsasági pontverseny legjobbja), piros (a hegyi pontverseny legjobbja) és fehér (a legjobb hazai kerékpáros) meze.

A Magyar Körverseny történetében először indul öt World Team, az amerikai Trek-Segafredo, a holland Jumbo-Visma, az ausztrál Mitchelton-Scott, a lengyel CCC Team és az izraeli Israel Start-Up Nation, nyolc Pro Team, az olasz Androni Giocattoli-Sidermec, az olasz Vini Zabu-KTM, az amerikai Team Novo Nordisk, a belga Alpecin-Fenix, a belga Bingoal-Wallonie Bruxelles, a belga Sport Vlaanderen-Baloise, a norvég Uno-X Pro Cycling Team és a spanyol Caja Rural-Seguros-RGA.

A kontinentális csapatok közül a román-olasz Giotti Victoria-Savini Due, a spanyol Kometa-Xstra, a szlovén Adria-Mobil, a csíkszeredai Team Novák, az osztrák Vorarlberg Santic és a cseh Elkov-Kasper lesz ott a rajtnál, s indul a magyar válogatott hat versenyzője is.

A péntek esti hivatalos csapatbemutató 19 órakor kezdődik a Novotel Budapest City szállodánál, az eseményt élőben követhetik az M4Sport.hu oldalán, illetve a Tour de Hongrie hivatalos Facebook-oldalán. A nevezési lista itt olvasható, végleges rajtlistát a péntek délutáni órákban publikálják a szervezők. 

Fotók: Tour de Hongrie

Videók