Reagált a szövetség a horrorbalesetre

Az MKSZ vizsgálatot indít.


Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, tömeges bukás történt vasárnap az 1. Gella Kupa amatőr országúti kerékpárversenyen, mintegy 50 résztvevő esett el. Most a szövetség is megszólalt az eset kapcsán.

A magyar szövetség hétfő esti közleményében hangsúlyozta: szerencsére a "súlyos, tömeges bukás nem torkollott tragédiába".

"Az eset kapcsán a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) a klubok és a szakmai tagszervezetek bevonásával megvizsgálja, hogy milyen plusz elvárásokat lehet megfogalmazni és foganatosítani a versenyszervezőkkel szemben, amelyek csökkenthetik a hasonló balesetek előfordulásának kockázatát. A vizsgálat következtetéseit beépítjük a versenyszervezési feltételekbe, annak lezárultáig azonban felelősségi kérdésekben sem szakmailag, sem etikailag nem lenne helyes állást foglalni" - áll a közlésben.

A 19 sérültnek - akik között amatőr kerékpárosok és profi versenyzők is vannak - kitartást és mihamarabbi felépülést kívánt az MKSZ. A szervezet köszönetet mondott az Országos Mentőszolgálatnak és azoknak a "hétköznapi hősöknek, akik a saját sérüléseikkel nem törődve társaiknak és a mentősöknek segítettek a bajban".

"A kerékpáros társadalom ismét megmutatta, hogy éppen annyira összetartó a nehézségekben is, mint a sikerekben" - szögezte le a közlemény.

Borítókép: Facebook.com/Bringasport

Sport365.hu - "Ott voltam a horrorbalesetnél. 20 centin múlott, hogy megúsztam."

Kormos Veronika, a Ventus Cycles háromszoros magyar bajnok kerékpárversenyzője ott volt azon a magyarországi versenyen, amely egy hatalmas bukással kezdődött. A rutinos kerékpáros őszintén mesélt a baleset körülményeiről, a szervezés esetleges hibáiról, és arról is miként lehetett volna elkerülni a tömegbalesetet. Frissítés: A velo.hu néhány fontosabb információt kapott Prohászka Attila főszervvezőtől, a balesetet szenvedett és kórházba került versenyzőkről.

Videók