Pályafutása hetedik vb-aranyát nyerte

Kirsten Wild hetedik aranya, négy világcsúcs.


Kirsten Wild nyerte a Berlinben zajló pályakerékpáros világbajnokság első aranyérmét a szerdai nyitónapon.

A 37 éves holland versenyző női scratch-ben 2015 és 2018 után harmadszor diadalmaskodott, összességében pedig pályafutása hetedik vb-aranyát nyerte. A negyvenkörös mezőnyversenyben az amerikai Jennifer Valente lett mögötte a második, míg harmadikként a portugál Maria Martins zárt.

A nyitónapon további két számban, a férfiak és a nők sprint csapatversenyében osztottak érmeket, előbbiben a holland trió kétszer is világcsúcsot döntött: az első fordulóban 41.275 másodperccel múlta felül a németek 2013-ban elért 41.871 másodperces rekordját, majd a britek elleni fináléban 41.225 másodpercre javított. A női párosok viadalában a németek diadalmaskodtak.

A férfiak 4000 méteres üldözéses versenyében a dánok is kétszer repesztettek világcsúcsot. A Lasse Norman Hansen, Julius Johansen, Frederik Rodenberg, Rasmus Pedersen összeállítású kvartett a selejtezőben 3:46.579 perccel adta át a múltnak az ausztrálok tavaly februári 3:48.012 perces rekordját, majd az első fordulóban 3:46.203 percre javította saját idejét. A döntőt csütörtökön rendezik.

Borítókép: Maja Hitij / Getty Images

Videók