Nagy megtiszteltetés érte Carapaczt

Az ő nevét veszi fel az equadori körverseny.


Richard Carapaz, a tokiói olimpia országúti mezőnyversenyének bajnoka is indul novemberben hazája, Ecuador országúti kerékpáros körversenyén, mely idén ötkarikás diadalának tiszteletére az ő nevét veszi fel.

A dél-amerikai ország sportminisztériuma szerdán jelentette be, hogy az Ineos sztárja vállalta a szereplést a nyolcnapos viadalon, melynek költségvetését a tavalyi év duplájára, 500 000 dollárra emelte a kormány.

"Megtiszteltetés számomra, hogy a verseny az én nevemet veszi fel. Ez az ország legfontosabb sporteseménye" - kommentálta a hírt a 28 éves kerekes, aki tokiói győzelmét megelőzően 2019-ben megnyerte a Giro d'Italiát, a 2020-as Vuelta a Espanán második volt, az idei Tour de France-on pedig az összetett harmadik helyén végzett.

A november 13. és 20. között sorra kerülő viadalon 1197 kilométert teljesít majd a mezőny, melyben a hazaiak mellett bolíviai, kolumbiai, ecuadori, guatemalai, mexikói és perui csapatok tekernek.

Carapaz - aki Ecuador történetének második olimpiai bajnoki címét szerezte meg - fiatal versenyzőként rendre részt vett a viadalon, 2013-ban és 2014-ben is a második helyen zárt.

Borítókép: Facebook.com/Richard Carapaz

Videók