"Minél többször nyersz, annál jobban megtanulod kiélvezni a sikert."

Primoz Roglic szerint nem lehet összehasonlítani a különböző győzelmeket.


Primoz Roglic szerint vannak még céljai azok után, hogy címvédőként megnyerte a vasárnap zárult Vuelta a Espana országúti kerékpáros körversenyt.

A juniorként síugrásban világbajnok 31 esztendős szlovén bringás négy szakaszon diadalmaskodott, ráadásul az összetett elsőt illető piros trikó megszerzése mellett elsőként zárt a pontversenyben is, így a zöld trikó is az övé lett. Roglicnak Roberto Heras után sikerült címet védenie, a négyszeres Vuelta-győztes spanyol versenyzőnek ez 2004-ben és 2005-ben jött össze.

"Minél többször nyersz, annál jobban megtanulod kiélvezni a sikert. A versenyek különbözőek, minden győzelem más, így nem is lehet összehasonlítani őket" - fogalmazott Roglic, aki kiemelte csapata, a Jumbo-Visma teljesítményét.

A Tour de France-elsőséget az utolsó előtti versenynapon emlékezetes körülmények között elvesztő Roglic egyben 13 esztendő után hajtotta végre azt a bravúrt, hogy egy háromhetes körversenyt és az öt legrangosabb egynapos viadal, a Monumentumok egyikét is megnyerte ugyanabban az évben: októberben a Liege-Bastogne-Liege-en diadalmaskodott.

"Csodálatos így zárni egy ilyen különleges idényt" - szögezte le Roglic, aki már előre is tekintett kicsit. 

"Vannak még céljaim, amiket el szeretnék érni a pályafutásomban. Ez óriási motivációt jelent számomra a következő évekre."

A koronavírus-járvány árnyékában rendezett, 18 szakaszos spanyol körverseny összetettjének második helyén a tavaly Giro d'Italia-győztes ecuadori Richard Carapaz (Ineos Grenadiers), a harmadikon a pályafutása első Grand Tour-dobogóját megszerző brit Hugh Carthy (EF) végzett.

Borítókép: Massimo Valicchia/NurPhoto via Getty Images

Sport365.hu - Roglic megvédte a címét a Vueltán

A szlovén Primoz Roglic tavalyi elsőségét megismételve nyerte a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körversenyt, a záróetapon a német Pascal Ackermann diadalmaskodott a madridi sprintbefutóban. A Hipódromo de la Zarzuela és Madrid közötti 139,6 kilométeres sík szakasz a hagyományoknak megfelelően már az ünneplésé és a sprintbefutóé volt, az összetett eredménye nem változott.

Videók