Megvan, hol folytatja Valter Attila olimpiai bajnok csapattársa

Van Avermaet múlt pénteken jelentette be, hogy már nem lát lehetőséget a maradásra.


Az AG2R La Mondiale-ban folytatja pályafutását Valter Attila olimpiai bajnok országúti kerékpáros csapattársa, a CCC-től az év végén távozó Greg van Avermaet.

Az átigazolási piac augusztus 1-jei megnyitása óta lehet csapatváltásokkal kapcsolatos tárgyalásokat folytatni, Van Avermaet pedig múlt pénteken jelentette be: már nem lát lehetőséget a maradásra, így új együttes keresésére hatalmazta fel menedzserét, hogy minél jobb feltételekkel köthessen szerződést 2021-re.

null

BIENVENUE @GregVanAvermaet  #allezALM -  Getty Images pic.twitter.com/Urvykuj7fn


A cyclingnews szakportál pedig hétfőn bejelentette: hároméves szerződést írt alá a francia World Tour-csapattal a 35 éves belga bringás, aki a riói olimpián nyerte meg a mezőnyversenyt.

A CCC névadó főtámogatója a világjárvány miatt nehéz gazdasági helyzetbe került, ezért az istálló előbb fizetéscsökkentésben állapodott meg a sportolókkal, majd kiderült: a cipőkkel foglalkozó lengyel központú vállalat év végén kiszáll a sportszponzorációból. Ennek ellenére Van Avermaet sokáig nem keresett új istállót, bízva abban, hogy Jim Ochowicz csapatvezető sikeresen talál új támogatókat.

Kép: Twitter/GregVanAvermaet

Videók