Matuz Etelka bronzérmes a Gran Fondo VB-n

Elképesztő teljesítménnyel rukkolt elő a magyar versenyző a nehéz időjárási körülményekkel tarkított versenyen.


A 2021-es UCI Gran Fondo Világbajnokságot Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban rendezték, a pálya érintette az 1982-es Téli Olimpia egyik helyszínét, a Szarajevó melletti 1590 méter magas Jahorina hegyet is.

A várható rossz időjárás miatt az eredetileg tervezett 135 kilométeres 3300 méter szintet tartalmazó távot a zsüri 35 kilométerrel lerövidítette. Így az eredetileg tervezett táv, 100-ra “csökkent” 2410 méter szintkülönbséggel.

Az időjárás nem hazudtolta meg a zsűri döntésének helyességét, szombat este a célterületen Jahorina hegyen havazott. A vasárnapi időjárás havat nem, de egész napos esőt, ködöt és 2 fok körüli hőmérsékletet produkált.

A beérkező versenyzők szinte kivétel nélkül segítségre szorultak, hogy a bringáról le tudjanak szállni.

A 35-39 éves nők mezőnyében a táv első felében a francia De Vecchi Amelie diktált nagy tempót azonban a hideg időben ez fel is emésztette, így feladta a versenyt. A dobogó legfelső fokára lengyel, a másodikra szlovén míg a harmadikra Matuz Etelka révén magyar versenyző állhatott!

Magyarországot Matuz Etelkán kívül Vock Mátyás (19-34 év, 35.), Burgermeister Balázs (35-39 év, 10.), Mentes Attilla (35-39 év, 21.) és Dr. Nagy Ákos (35-39 év, DNF) képviselték.

Borítókép: Facebook.com/Matuz Etelka

Forrás: bringasport.hu

Videók