Fetter Erik újra nyeregben

Előtte-utána fotón mutatta meg, hogy viselte a versenyt a hosszú kihagyás után.


Fetter Erik hét hónappal súlyos balesete után visszatért a pályára, és versenykörülmények közt is tesztelte, milyen állapotban van most. Tapasztalatairól közösségi oldalán számolt be, amit változtatások nélkül közlünk.

Brutális egy nap volt. A fő célunk a szökésbe kerülés volt, ez elég sok munka után sikerült is, de nem volt túl hosszú életű, mert az esélyes csapatok a fontos szektorokban brutális tempót kezdtek menni, és egy technikai gond miatt az elől lévő csapattársamnak kerékpárt kellett cserélnie.

Én nagyjából 130km-ig voltam elől az első csoportban, ahol az egyik szektor végén eltört a nyergem és picit leszakadtam, és innen már nem tudtam visszaérni az elejére. De persze már kezdett elég durván is esni a lábaimnak a tempó.

Innentől egy nagyobb csoporttal értünk be a célvárosba, de nekem 1 kilóméterrel a cél előtt begörcsöltek a combjaim, így ott meg is kellett állnam jó pár percre, hogy olyan állappotba kerüljek, hogy le tudjam tekerni azt a maradék kilómétert.

Persze nincs okom a búslakodásra, nagyon örülök, hogy ennyi idő után be tudtam fejezni egy ekkora versenyt. Óriasi élmény volt.

Levonjuk a következtetéseket és dolgozunk tovább - írta.

Borítókép: Facebook.com/FetterErik

Sport365.hu - Súlyos balesetet szenvedett Fetter Erik, hazánk Top kerékpárosa - Exkluzív interjú

A nemrégiben a Tour de l'Ain nevű francia versenyen remekül szereplő Fetter Eriket Esztergom környékén, edzés közben érte baleset. Az esztergomi kórházban fekvő Fetter Eriket telefonon értük utol. Hívásunkra a magyar kerékpáros elmondta, hogy Esztergom környékén edzett, amikor egy szemből érkező kisbusz szabálytalanul bekanyarodott elé, és már esélye sem volt elkerülni az ütközést.

Videók