Egan Bernal kihagyja a Vueltát

A kolumbiai versenyző nem akar kockáztatni.


Egan Bernal nem indul a Vuelta a Espana spanyol országúti kerékpáros körversenyen, amelyen így az előzetes várakozásoknak megfelelően Chris Froome lesz az Ineos Grenadiers csapat kapitánya.

A tavalyi Tour de France-on győztes kolumbiai kerekes visszalépése azután merült fel az év utolsó háromhetes viadalán, hogy az idei francia kört hátsérülés miatt a 17. szakasz előtt fel kellett adnia.

Bernal a Cyclingnews hírportál szerint végül az újabb megméretés helyett a pihenést és a gyógyulást választotta, hogy minél jobb állapotban legyen a következő évre.


Bernal helyét Froome veszi át.

Fotó: Jean Catuffe/Getty Images


Ez azt jelenti, hogy a brit csapatot - amely a Tour mellett a most zajló Giro d'Italián sem teljesített jól, ugyanis ottani kapitánya, Geraint Thomas bukás miatt ugyancsak feladta a viadalt - a hétszeres Grand Tour-győztes Froome vezeti majd, aki korábban kétszer már megnyerte a Vueltát.

A 35 éves britnek ez lesz az utolsó nagy körversenye az Ineosnál, mivel 2021-ben az Israel Start-Up Nation nevű csapatban teker majd.

Első számú segítője az ecuadori Richard Carapaz lesz, aki tavaly a Girón diadalmaskodott. A Vuelta a Espanát október 20. és november 8. között rendezik.

Borítókép: Jean Catuffe/Getty Images

Videók