Edzőtáborozott a Kometa Cycling Team kerékpárcsapat

Új, magyar versenyzőjével kiegészülve dolgozott a csapat.


A Kometa Cycling Team visszatért edzőtáborozni Bormio-ba, immáron első magyar tagjukkal Dina Mártonnal kiegészülve. Az Alberto Contador Alapítvány kontinentális csapata egy intenzív edzőtábort teljesített Valtellinaban július 15-ig. Ebben az időszakban fejezték be felkészülésüket a július 16. és 21. között megrendezésre kerülő Giro Ciclístico della Valle d´Aosta-ra. Az edzőtáborral párhuzamosan a kerékpárosok csapatuk fő szponzorainak különböző promóciós aktivitásaiban is részt vesznek.

 


Fotó: Faster Promotion

 

A csapat tervezett programjai között szerepelt egy Tirano-i pincészet és a Bormio-i Pedranzini vállalat meglátogatása.

A Pedranzini vállalat több szempontból is érdekes, hiszen innen indul a Kométa története is. A közeli Pedranzini farmon megőrizték a hegyi hagyományokat melyet minden termékükben képviselnek. A termelés során a bresaola és a tipikus sajtok kapják a legnagyobb hangsúlyt. A vállalat elkötelezett a magas minőség iránt, emellett az ideális környezeti adottságok teszik lehetővé, hogy aztán kiváló minőségű termékeket exportáljanak a Kométa részére.

 


Fotó: Faster Promotion

 


Fotó: Faster Promotion

 

A hét egyik legizgalmasabb momentuma július 14-én, vasárnap jött el, amikor a csapat egy sportfesztiválon, a Mapei Day-en vett részt. Ezen a napon a Passo dello Stelvio hegy és annak 2758 m-es magassága volt a fő irány. A 21 km-es út Bormio-ból indul és 1533 métert megy hegynek felfelé. A szakasz ezen a napon le volt zárva a forgalom elől, hogy otthont adhasson női és férfi kerékpárversenyeknek, illetve egyidejűleg egy félmaratonnak is.

 


Fotó: Faster Promotion

 


Fotó: Faster Promotion

 

A Kometa Cycling Team magyar versenyzője Dina Márton így értékelte első edzőtáborát új csapatával:

„Rengeteg új élménnyel gazdagodtam az elmúlt hét során, ugyanis az előző edzőtáboraimhoz képest, sokkal több kiegészítő program volt szervezve. Azon kívül, hogy Valtellina gyönyörű emelkedőin edzhettünk, a szellemi kikapcsolódás is garantált volt. Találkozhattunk többek között a Torino FC focicsapat játékosaival, ellátogattunk a borászatba, de a megfelelő regenerálódás érdekében még egy gyógyfürdőben is időzhettünk.” 

Forrás/borítókép: Faster Promotion

Videók