„Az egyik pillanatban még a Tour de France-ra készültem, a következőben az életemért küzdöttem”

Bernal: kaptam egy második esélyt.


Egan Bernal Tour de France- és Giro d'Italia-győztes országúti kerékpáros szerint második esélyt kapott azzal, hogy túlélte súlyos balesetét.

"Az élet adott nekem egy második esélyt. Az egyik pillanatban még a Tour de France-ra készültem, mindent beleadva az időfutambringámon, a következőben pedig már az életemért küzdöttem" - idézte a 25 esztendős kolumbiai versenyzőt a cyclingnews szakportál.

Bernal két hete edzés közben, Gachancipában nagy sebességgel nekiütközött egy álló busznak, amely rálógott az útra. Az orvosok előbb eltört jobb lábát és térdkalácsát, valamint összeomlott tüdejét operálták meg, majd a gerincében állították helyre az elmozdult törött részeket, és összesen 18 csonttörést diagnosztizáltak. A múlt héten a bringás még egy nyaki csigolyaműtéten is átesett, saját bevallása szerint 95 százalék volt az esélye annak, hogy lebénul. A Tour de France-on 2019-ben, a Giro d'Italián pedig tavaly győztes Bernal kiemelte: úgy kellett alakulnia, hogy kiváló kezekbe kerüljön, amiért hálát is mondott az őt kezelő bogotai kórház orvosainak és ápolóinak.

Hétfőn hazaengedték Bernalt, akire otthonában még hosszú rehabilitáció vár.

"Önmagában az a tény, hogy élek, úgy hatott rám, akár az újjászületés. Azokban a napokban, mikor nagy fájdalmaim voltak, azt ismételtem magamnak: legalább érzem a fájdalmat, legalább érezhetek valamit" - fogalmazott.

Borítókép és képek: Sebastian Osorio/Long Visual Press/Universal Images Group via Getty Image

Videók