Andersen nyerte a 19. szakaszt a Tour de France-on

Ez volt a kerékpáros második sikeres szökése.


Sören Kragh Andersen nyerte pénteken a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 19. szakaszát, amelyen az összetett élén változatlan előnnyel vezet a szlovén Primoz Roglic.

A Bourg-en-Bresse és Champagnole közötti 166,5 kilométeres etapon hosszú ideig Rémi Cavagna haladt az élen, miután a főmezőny utolérte, egy 12 fős szökevénycsoport alakult ki, benne a zöld trikós Sam Bennett-tel és a mezőnypontversenyt rekorderként hétszer megnyerő Peter Sagannal. Végül nem kettejük sikerét hozta a küzdelem, mivel a múlt szombaton is szakaszgyőztes dán kerekes jó ütemben, 12 kilométerre a céltól robbantott, mindenkit faképnél hagyott, így újabb szóló diadalt aratott.

A főmezőny 7:38 perc hátránnyal ért célba, benne az összes esélyessel. Roglic előnye továbbra is 57 másodperc honfitársával Tadej Pogacarral és 1:27 perc a kolumbiai Miguel Ángel Lópezzel szemben az összetett elsőséget eldöntő szombati szakasz előtt, amely a Lure és La Planche des Belles Filles közötti 36,2 kilométeres egyéni időfutam lesz, melynek utolsó hat kilométere rendkívül meredek emelkedő.

A versenyzők összesen 3470 kilométert tekernek, amíg vasárnap célba érnek a párizsi Champs-Élysées-n. A híres sugárúton a szokásos tömeg helyett, a koronavírus-járvány terjedése miatt ezúttal csak ötezer néző lehet majd jelen.

Borítókép: Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images

Videók