A triatlonosok is folytatják

Egyre több sportágban tisztázódnak az olimpiai kvalifikáció lehetőségének körülményei.


Egyéves szünetet követően március közepétől folytatódhat a triatlonosok olimpiai kvalifikációja, amelyet a világjárvány miatt kilenc hónappal ezelőtt függesztett fel a sportág nemzetközi szövetsége (ITU).

Az ötkarikás sportokra szakosodott insidethegames.biz tájékoztatása alapján a döntést meghozó ITU januárban és februárban további konzultációkat folytat majd az érintett szervezetekkel, a kontinentális szövetségekkel, valamint a nemzetközi olimpiai és paralimpiai bizottsággal a kvalifikációs időszak pontos kezdési időpontjáról, valamint annak zárásáról.

Emlékeztettek: a 2020-as versenynaptárban megmaradt néhány viadal végeredményét nem vették figyelembe az olimpiai kvalifikációs ranglista pontszámításánál.

A következő szezon első világkupa-versenyét Japánban rendezik meg március 23-24-én, amikor egy tradicionális őszi helyszín, Mijazaki látja vendégül a világ legjobb triatlonosait. A 2021-es versenynaptár alapján jelenleg két időpontban is rendeznek vk-futamot Mijazakiban, a megszokott időpontban, október második felében, közel a vk-sorozat záráshoz, illetve rendhagyó módon most annak elején is, amely tulajdonképpen a 2020-ban lemondott vk-viadal pótlása.

A jövőre halasztott 2020-as tokiói olimpián 55 férfi és 55 női triatlonos indul az egyéni versenyek során, illetve küzd majd meg az új olimpiai számban, a vegyes váltóban. A magyarok közül az olimpiai szimulációs ranglistán Bicsák Bence (28. hely) és Tóth Tamás (48.) szerepel részvételt érő helyen, világranglistán elfoglalt helyezésének (9./57.) köszönhetően. A nőknél Kovács Zsófia (39.) és Bragmayer Zsanett (43.) is befér egyelőre az 55-ös mezőnybe, szintén világranglistás helyével (49./56.). A paralimpián 80 triatlonos indulhat.

Borítókép: David Aliaga/MB Media/Getty Images

Sport365.hu - Kiderült, mikor folytatódnak a tollaslabda kvalifikációs küzdelmei

A nemzetközi szövetség (BWF) bejelentése szerint a koronavírus-járvány miatt éppen egy éve félbeszakadt kvalifikáció első állomása március 2-től a svájci nyílt bajnokság lesz, majd ezt követi a németországi verseny március 9-én. A selejtezősorozat május közepén Indiában zárul. Magyar részről Krausz Gergely és Sárosi Laura is kvótaszerző helyen áll az olimpiai rangsorban.

Videók