A legkisebb királyfi, aki megnyerte a Tour de France-t

Kolumbia tombolva ünnepel.


A nemzetközi sajtó a kolumbiai Egan Bernal sporttörténelmi sikerét részletezte a vasárnap véget ért Tour de France országúti kerékpáros körverseny másnapján.

    Kolumbia:
    ---------
    El Universal:
"Nem mese és nem is álom. Egy szerény 22 éves kolumbiai srác, Egan Bernal valóra váltotta azt, ami a mi országunk számára lehetetlennek tűnt: megnyerte a Tour de France-t, a világ legfontosabb országúti körversenyét, egy 106 éve tartó kihívást, amely a kerékpársport nagy versenyzőinek sajátja. Bernal sikeréért egész Kolumbia szorított, a szívünket elöntötte a hazafiasság érzése, a győzelem pillanatában pedig könnyek között örültünk a csodagyereknek tartott bringással."
    El Heraldo:
"Hatalmas. Bátor. Ragyogó. Szerény. Tehetséges. Érzékeny. Tiszta. Jó fiú. Jó testvér. Jó vőlegény. Jó unoka. Jó kolumbiai. Fegyelmezett. Álmodozó. Jó természetű. JÓ - nagybetűkkel. Mindez, és még sok más, a nagy Egan Bernal, aki mint egy titán, megdönthetetlen szellemiséggel tekert egészen addig, amíg történelmi diadallal ajándékozta meg Kolumbiát." 
    El País:
"A Zipaquirából származó szerény kerékpáros nagy álma végre valóra vált. És nemcsak azért, mert megnyerte a Tour de France-t, hanem azért is, mert a neve örökre bekerül Kolumbia és a világ sportjának nagykönyvébe. Bernal nagyon magasra helyezte Kolumbiát a kerékpársportban, és az ő hőstettének köszönhetően most minden tekintet a kávé országára szegeződik."

    Nagy-Britannia:
    ---------------
    The Guardian:
"Egy évvel ezelőtt, az akkor még csak 21 éves Egan Bernalt már a jövő Tour de France esélyesei között emlegették. Kolumbia első Tour-győztese a következő években pedig a világ legsikeresebb csapata, az Ineos vezető bringása lesz."

    Franciaország:
    --------------
    Le Parisien:
"A kolumbiai csoda elérte a Champs-Elysées-t."
    Libération:
"Mivel a sportban mindig jelen van a hazafiasság, örülnénk, ha egy francia versenyző nyerte volna a Tour-t, de végeredményben nem ez a lényeg: a versenyzés öröme jelen volt, és az idei Tour nagyon jól sikerült. A Tour de France-t tavaly elhomályosította a francia labdarúgó-válogatott világbajnoki győzelme, idén azonban a kerékpáros versenyről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni."
 
(Photo by Mustafa Yalcin/Anadolu Agency via Getty Images)

    Olaszország:
    ------------
    La Repubblica:
"A párizsi naplementét egy új napfelkelte követi a kerékpársportban. Kolumbia és vele Dél-Amerika odaért: ez a 14. nemzet, amelynek képviselője győzni tudott a Tour de France-on." 

    Svájc:
    ------
    Blick:
"Nagy nap a világ legjobb kerékpárosai számára: vasárnap késő délután elérték a párizsi célt három hét küzdelem és 3480 kilométer után! És még nagyobb nap ez Kolumbia számára: Egan Bernal első dél-amerikai bringásként nyerte meg a körversenyt, ezzel sporttörténelmet írt."

    Ausztria:
    ---------
    Kleine Zeitung:
"Eddy Merckx izgatott, Bernard Hinault egy új korszak kezdetéről beszél: a kerékpársport nagyjai számára már világos, hogy a kis hegymászó Egan Bernal a legnagyobbak közé emelkedik, és akár az ő sikereiket is túlszárnyalhatja." 

 

 (Photo by Mustafa Yalcin/Anadolu Agency via Getty Images)

Videók