Súlyos tömegbukás, Vingegaardot hordágyon, oxigénpalackkal szállították el - VIDEÓ

A baszk körversenyen történt tömegbalesetben a dánon kívül Evenepoel és Roglic is benne volt.


 Olyan hírek érkeztek, amelyek komolyan befolyásolhatják a következő Tour de France jövőjét. A Grande Boucle győzelmére esélyes négy favorit közül hárman súlyos bukást szenvedtek a Baszkföldi körverseny negyedik szakaszán. Vingegaard, Roglic és Evenepoel bukott is borult, a Tour-győztes és a belga versenyző feladta a versenyt.

A dán versenyző esete tűnik a legsúlyosabb, hiszen több, mint 20 perc után sem tudott mozogni. Hordágyon, oxigént kapva vitték el a mentőautóig. A kép hátborzongató, és arra enged következtetni, hogy szinte lehetetlen, hogy a júliusi Tourra összekapja magát.

Evenepoel sem úszta meg könnyen, nála úgy tűnt, hogy kulcscsontsérüléssel bajlódik. A belga a csapata beszámolója szerint azonnal kórházba ment, hogy kiderítsék, a kulcscsontfájdalma törés-e vagy sem.

Roglic volt az egyetlen a favoritok közül, akinek sikerült saját erejéből felállnia.

Nem a fent említett három versenyző volt az egyetlen, aki bukott. Egy másik nagy név volt Jay Vine, aki szintén mozdulatlanul várta, hogy ellátják. Tesfatsion, Quinn és a spanyol Markel Beloki is érintett volt a balesetben.

Fotó: marca.com

Videók