Szakadékba zuhant a fiatal kerékpáros - videó

Remco Evenepoel átbukott a völgyhíd korlátján.


A Giro di Lombardia sem tudott baleset nélkül végződni. Az egynapos olasz körversenyen az egyik kerékpáros szakadékba zuhant, míg egy másik versenyzőt egy pályára kerülő civil ütött el autóval.

Rémisztő jelenet szemtanúi lehettek az olasz viadal résztvevői. Remco Evenepoel mindössze 40 km-rel a verseny vége előtt egy völgyhídon szenvedett balesetet. A belga kerékpáros nekiment a völgyhíd korlátjának, majd átbukott fölötte és egy szakadékba zuhant. A 20 éves versenyzőt azonnal kórházba szállították, ahol kiderült, hogy az esés következtében eltörött a medencecsontja és megsérült a tüdeje is.

Remco Evenepoel Crashes Off Bridge At Il Lombardia

Il Lombardia full replay: https://bit.ly/30WDAXd The young Belgian on Deceuninck-Quickstep was the favorite going into 2020 Il Lombardia, but with 40 kilomet...


A fiatal kerékpározó eddig remek szezont tudhat maga mögött, hiszen a vírus utáni újraindulást követően már 4 körversenyt megnyert, és ennek a versenynek is az egyik nagy esélyese volt. A csapata közleménye szerint, Evenpoel idén már nem fog tudni rajthoz állni.
 

 

A horrorisztikus bukással még nem volt vége a versenybaleseteknek. Maximilian Schachmann egy pályára hajtó civil által vezetett autóval ütközött. A német leesett ugyan a kerékpárjáról, de rövid idő után folytatni tudta a versenyt.

Max Schachmann Hit By Car At Il Lombardia

Watch more from Lombardia: https://bit.ly/349dXEJ Max Schachmann of Bora Hansgrohe collided with a specator's car that was driving on the course during Il Lo...

 

Borítókép: Bernd Thissen/picture alliance via Getty Images
Forrás: cyclingnews.com

Sport365.hu - "Erős hittel, a súlyos balesete után is top formában lehet Fetter Erik."

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, Fetter Eriket súlyos baleset érte egy edzés során, amelynek következtében eltörött a kulcscsontja, elrepedt több bordája és a csigolyái is megsérültek. A baleset esetleges következményeiről, és az eset tanulságairól Eisenkrammer Károllyal, a Tour de Hongrie főszervezőjével beszélgettünk. - Mi a véleménye Fetter Erik balesetéről?

Videók