Nézők nélkül nem látják értelmét a megrendezésnek

Törölték a szeptemberi brit országúti kerékpáros körversenyt.


A koronavírus-járvány miatt törölték a szeptemberi brit országúti kerékpáros körversenyt.

A szervezők szerint jövőre az idei útvonallal rendezik majd meg a viadalt, amely első ízben halad majd át Cornwallon, és a skóciai Aberdeenben zárul majd.

Tavaly 1,5 millióan követték a versenyt az utak mellett, így a házigazdák nem vállalták a nagy tömeg részvételével zajló esemény lebonyolítását. A nézők nélküli verziót elvetették, mivel véleményük szerint ez ellenkezne azzal, amiért a viadal létezik.

A márciusi Párizs-Nizza volt a legutóbbi elitkategóriás országúti viadal, amelyet megrendeztek, és augusztusig biztosan nem is kerülhet sor újabb versenyekre. A világbajnokságnak a svájci Aigle és Martigny a tervek szerint szeptember 20. és 27. között ad otthont, és a három Grand Tour-versenyt két és fél hónapba sűrítik: a Tour de France-ra augusztus 29. és szeptember 20. között kerül sor, a Giro d'Italia október 3-tól 25-ig tartana, míg a Vuelta a Espana október 20-án kezdődne, és november 8-án érne véget. A Tour de Hongrie - amely eredetileg ezekben a napokban zajlana - rendezői két kedvező őszi időpont közül választhatnak a nemzetközi szövetség új versenynaptárában.

Borítókép: AFP, illusztráció/Getty Images

Videók