Pályakerékpárosként ötszörös világbajnok, most országúton bizonyított

Amerikai siker született az országúti kerékpáros világbajnokság női időfutamában.


Az amerikai Chloé Dygert Owen nyerte a női időfutamot a nagy-britanniai országúti kerékpáros világbajnokság keddi versenynapján, amelyet heves esőzés zavart meg.

A 22 éves Dygert pályakerékpárosként már olimpiai ezüstérmes és ötszörös világbajnok, országúton viszont két junior-elsőség után ez az első felnőtt vb-győzelme. Az amerikai versenyző a nehéz körülmények ellenére több mint másfél perccel gyorsabban teljesítette a 30,3 kilométeres távot a második helyezett holland Anna van der Breggennél.

Kedden az U23-as férfiak egyéni időfutamversenyét is megrendezték, az ugyancsak 30,3 kilométeres táv 59 indulója között Peák Barnabás és Valter Attila is ott volt. A kerekesek gyakran irreális körülmények között, esős, szeles időben küzdöttek. A vízátfolyásokon többen buktak is, például Valter, aki esése után több mint 30 métert csúszott a vizes aszfalton.

A magyar sportoló ennek ellenére teljesítette a távot, igaz, komoly, 5:39.77 perc hátránnyal a dán Mikkel Bjerg 40:20.42 perces győztes idejéhez képest. Peák Barnabás a 26. helyen zárt 2:46 perces lemaradással, Valter 54. lett.

Eredmények:
női időfutam:

1. Chloé Dygert Owen (Egyesült Államok) 42:11.57 perc
2. Anna van der Breggen (Hollandia) 1:32.35 perc hátrány
3. Annemiek van Vleuten (Hollandia) 1:52.66 p h.

Borítókép: Tim De Waele/Corbis via Getty Images

Videók